Καταπίεση | Η ισχυρότερη απειλή ενάντια της ζωής μας

Η καταπίεση είναι το αντίθετο της ελευθερίας. Σε όλους μας ρέει μια δημιουργική ενέργεια μέσα μας που με κάποιο τρόπο θέλει να εκφραστεί. Το πως εκφράζεται αυτή η δημιουργική ενέργεια που μας δίνει ζωή έχει να κάνει με την ελεύθερη βούληση μας, που εκδηλώνεται μέσα από τις προτιμήσεις μας.

Καταπίεση | Η ισχυρότερη απειλή ενάντια της ζωής μας

Κάθε σου θέλω και προτίμηση είναι μια μορφή έκφρασης της δημιουργικής ενέργειας της ζωή σου. Είναι σημαντικό να εκφράζεται γιατί αυτή η ενέργεια είναι ελεύθερη και έχει δημιουργηθεί με τέτοιο τρόπο και για αυτό το σκοπό. Να δημιουργεί ελεύθερα με βάση τις προτιμήσεις της ότι θέλει.

Έτσι λοιπόν κάθε φορά που με κάποιο τρόπο καταπιέζεται αυτή η ενέργεια, καταπιέζονται τα θέλω κάποιου ανθρώπου με αποτέλεσμα να αργοπεθαίνει. Αυτή η ενέργεια όταν δεν εκφράζεται σβήνει η δύναμη της σιγά σιγά, χάνει την ουσία της, τη φύση της.

Η αληθινή φύση της ζωής κάθε ανθρώπου είναι αυτή η ενέργεια. Αυτή η ενέργεια στην ουσία δίνει σε όλους μας ζωή. Είμαστε αυτή η ενέργεια, γιατί τα πάντα στο σύμπαν αποτελούνται από ενέργεια. Στην πραγματική μας μορφή είμαστε αυτή η ενέργεια. Η “πραγματική” μας φύση και ζωή είναι αυτή η κατάσταση ύπαρξης της ενέργειας. Για να μπορεί αυτή η ενέργεια να πάρει υλική υπόσταση συμπυκνώνεται. Στην ουσία η ύλη είναι συμπυκνωμένη ενέργεια. Για να είμαστε σε θέση να ζούμε σαν άνθρωποι αυτή η ενέργεια κατά ένα μεγάλο μέρος της μειώνει την ένταση της, για να μπορεί να είναι σε θέση να κατοικήσει σε ένα ανθρώπινο σώμα. Συνεχίζει να διατηρεί όμως όλες τις ιδιότητες της.

Έτσι κάθε φορά που κάποιος με κάποιο τρόπο πάει να καταπιέσει κι άλλο αυτήν την ελεύθερη έκφραση δημιουργικής ενέργειας που είμαστε, στην ουσία απειλή την ενεργειακή μας ακεραιότητα, το ενεργειακό μας σώμα. Και από τη στιγμή που αυτή είναι η ενέργεια που μας δίνει ζωή (αυτή είναι η ψυχή μας), έχει σαν αποτέλεσμα να απειλείται επίσης η συναισθηματική, πνευματική και φυσική μας υγεία.

Όπως καταλαβαίνετε στην ουσία η ζωή μας δεν μπορεί να απειληθεί από κάποια ασθένεια. Η ισχυρότερη απειλή ενάντια της ζωής μας είναι η στέρηση της ελευθερίας μας. Γιατί κατά κάποιο τρόπο είμαστε ελευθερία. Είμαστε ελεύθεροι. Η ελευθερία είναι μέρος της φύσης μας. Είναι η φύση μας.

Αυτό μπορούμε να το αντιληφθούμε μέσα από πολλά παραδείγματα. Σκεφτείτε πόσο μεγάλο ρόλο παίζουν στη ζωή μας οι γονείς μας. Κάθε φορά που ένας γονιός καταπιέζει το παιδί του να ακολουθήσει το δρόμο που εκείνος πιστεύει πως είναι καλύτερος, καταπιέζει την ελεύθερη δημιουργική δύναμη του παιδιού του που του δίνει ζωή. Καταπιέζει την ελεύθερη φύση της ψυχής του. Κάθε φορά που ένας γονιός δεν αποδέχεται το παιδί του γιατί είναι ομοφυλόφιλος, καταπιέζει την ελεύθερη δημιουργική ενέργεια του παιδιού του. Γιατί αυτή η ενέργεια έχει την επιλογή να εκφραστεί ακριβώς όπως θέλει όπως την ευχαριστεί. Κάθε φορά που καταπιέζεται δημιουργούνται ενεργειακά εμπόδια στα τσάκρας του σώματος μας. Που έχουν συναισθηματικά αίτια, που μετατρέπονται σε φυσικά και καμιά φορά και σε πνευματικές διαταραχές.

Γιατί αν καταφέρεις να καταπιέσεις τόσο πολύ αυτή την ελεύθερη έκφραση της δημιουργικής ενέργειας, αρχίζει να αμφισβητεί η ίδια την ελευθερία της, τη δύναμη της με την πλύση εγκεφάλου που της κάνεις. Αυτό έχει σαν αποτέλεσμα το άτομο να αντιμετωπίζει ψυχολογικά προβλήματα και νοητικές διαταραχές. Γιατί αν θες να περάσεις σε κάποιον άνθρωπο πως το δικό του άσπρο είναι στην πραγματικότητα μαύρο, πας ενάντια στην ελεύθερη βούληση του, το χειραγωγείς και τους στερείς την ελευθερία του και το δικό του δικαίωμα επιλογής, να διαλέγει το σωστό για τον εαυτό του.

Πως νομίζετε δημιουργούνται τα ψυχολογικά και πνευματικά προβλήματα και φτάνουν οι άνθρωποι στην αυτοκτονία; Γιατί έχουν χάσει εντελώς την ελεύθερη κατάσταση ύπαρξης του. Και πιστεύουν πως ο θάνατος θα τους ελευθερώσει. Και πολλές φορές ο θάνατος τους ελευθερώνει πραγματικά, γιατί μέσα από αυτόν θυμούνται ξανά την ελεύθερη φύση τους και βιώνουν πραγματική ελευθερία, που για χρόνια τους την είχαν στερήσει.

Κατά κάποιο τρόπο όσοι αυτοκτονούν αρνούνται να δεχτούν την περιορισμένη πραγματικότητα που ζουν. Φτάνουν στο απροχώρητο γιατί η ψυχή τους θυμάται και ξέρει ότι είναι ελεύθερη. Επιλέγουν τον θάνατο όχι γιατί δεν αντέχουν άλλο να ζουν, αλλά γιατί θέλουν να ζήσουν όπως ασυνείδητα γνωρίζουν ότι είναι πραγματικά η ζωή. Ελεύθερη.

Όταν η ζωή γίνεται καταπίεση αυτό δεν είναι ζωή. Αν αγαπάτε τους ανθρώπους στη ζωή σας σταματήστε να τους καταπιέζετε γιατί στην ουσία εσείς απειλείτε την ίδια τους τη ζωή και στερείτε το δικαίωμα τους στην ελευθερία. Καθένας αξίζει να ζει ελεύθερος, να δημιουργεί και να αφήνει την ζωτική του ενέργεια να εκφραστεί, όπως αναζητά η ψυχή του για να ζει πραγματικά. Γιατί ζωή είναι ελευθερία και όποιος πάει να σου στερήσει την ελευθερία σου με οποιονδήποτε τρόπο σου στερεί το δικαίωμα σου στη ζωή. Σου στερεί την ίδια σου τη ζωή!



 PIN IT 



Βρίσκεις το περιεχόμενο μας βοηθητικό; Υποστήριξε μας! Κέρασε μας έναν καφέ! 



You May Also Like

0 σχόλια