Πως δημιουργούνται οι ασθένειες

Όλοι είμαστε πλασμένοι από ενέργεια. Αυτή η ενέργεια είναι και η ζωτική μας δύναμη. Η ζωή από μόνη της είναι μια ενέργεια ευζωίας. Δηλαδή η ζωτική ενέργεια υποστηρίζει την ζωή και την υγεία έτσι και αλλιώς. Αφού ζωή λοιπόν σημαίνει ευζωία τότε πως ακριβώς δημιουργούνται οι ασθένειες;

Πως δημιουργούνται οι ασθένειες

Στο σώμα μας υπάρχουν 7 ενεργειακά πεδία γνωστά ως τσάκρας. Στην ουσία ότι εμποδίζει αυτήν την ζωτική ενέργεια να ρέει ανενόχλητα δημιουργεί ένα ενεργειακό εμπόδιο στο σώμα μας. Αυτό έχει σαν αποτέλεσμα να κλείνει ένα ενεργειακό πεδίο και να μην αφήνει την ενέργεια να κυλάει ομαλά μέσα μας. Όταν δημιουργούνται ενεργειακά εμπόδια δημιουργείται στην ουσία μια δυσκολία στην ροή έκφρασης της ενέργειας. Αυτό μπορούμε να το καταλάβουμε καλύτερα με την αγγλική λέξη "disease". Έτσι όταν μπλοκάρετε η ενέργεια δημιουργείται μια "dis ease" (όχι ευκολία) που αν συνεχιστεί και δεν βρούμε τρόπο να ξεμπλοκάρουμε αυτήν την ανωμαλία στη ροή, έχει σαν συνέπεια να μετατραπεί αυτό το ενεργειακό εμπόδιο σε disease δηλαδή αρρώστια στο φυσικό μας σώμα.

Στην ουσία κάθε αρρώστια έχει ένα συναισθηματικό αίτιο. Τα συναισθήματα είναι ενέργεια σε κίνηση (Emotion = E+Motion = Energy in motion). Όταν δεν αισθανόμαστε καλά συναισθηματικά η δονητική μας συχνότητα εκπέμπει σε χαμηλά επίπεδα (Κάθε συναίσθημα εκπέμπει σε διαφορετική συχνότητα στην κλίμακα Herzt). Αυτό έχει σαν αποτέλεσμα η ενέργεια μας να είναι σε χαμηλά επίπεδα και το πρόβλημα που αντιμετωπίζουμε, που μας επηρεάζει συναισθηματικά όσο το σκεφτόμαστε και το τρέφουμε, να δημιουργούμε ένα ενεργειακό εμπόδιο. Όπου αν συνεχίσουμε να διακόπτουμε την φυσική ροή της ενέργειας σε ένα από αυτά τα τσάκρας, εξαιτίας του προβλήματός μας και της συναισθηματικής του αρνητικής φόρτισης, καταλήγουμε να δημιουργούμε φυσικά προβλήματα σε διάφορα σημεία του σώματος μας.

Βέβαια δεν έχουν όλες οι αρρώστιες αίτιο ένα ενεργειακό πρόβλημα αν και από μια άποψη έχουν (γιατί οι πεποιθήσεις σου δημιουργούν την πραγματικότητα σου). Αλλά μπορείτε να καταλάβετε πιο εύκολα αυτό που σας περιέγραψα παραπάνω αν μελετήσουμε τα τσάκρας.

Τα 7 βασικά τσάκρας που υπάρχουν στο σώμα μας βρίσκονται σε 7 νοητά σημεία κατά μήκος της σπονδυλικής μας στήλης. Κάθε τσάκρα συνδέεται και με ένα διαφορετικό “όργανο” του σώματος μας και ρυθμίζει κάποια φυσική, νοητική, και πνευματική λειτουργία μας.

Το πρώτο τσάκρα ονομάζεται ρίζα, έχει κόκκινο χρώμα και βρίσκεται στη βάση της σπονδυλικής στήλης. Σχετίζεται με τα γεννητικά όργανα, την σπονδυλική στήλη, τα οστά και το αίμα. Επηρεάζει τη σταθερότητα, αξιοπιστία, ενότητα, θέληση για ζωή.

Το δεύτερο τσάκρα ονομάζεται και ιερό, έχει πορτοκαλί χρώμα και βρίσκεται 2-3 δάχτυλα κάτω από τον αφαλό. Σχετίζεται με τη σπλήνα, την ουροδόχο κύστη, τα νεφρά και για τις γυναίκες τα γυναικολογικά. Με όλα τα υγρά του σώματος εκτός από το αίμα. Επηρεάζει τη διαφορά, αλλαγή, δυαδικότητα, κίνηση.

Το τρίτο τσάκρα ονομάζεται ηλιακό πνεύμα, έχει κίτρινο χρώμα και βρίσκεται στην περιοχή του στομάχου. Σχετίζεται με το πάγκρεας, το συκώτι, το στομάχι και γενικότερα με τον μεταβολισμό και την πέψη. Επηρεάζει την ενέργεια, δύναμη, θέληση, συναίσθημα.

Το τέταρτο τσάκρα
έχει πράσινο χρώμα και βρίσκεται στην περιοχή του θώρακα. Σχετίζεται με την καρδιά και τους πνεύμονες και γενικότερα με το κυκλοφορικό, ανοσοποιητικό και ενδοκρινολογικό σύστημα. Είναι υπεύθυνο για την αγάπη, ευσπλαχνία, ισορροπία.

Το πέμπτο τσάκρα έχει μπλε χρώμα και βρίσκεται στον λαιμό. Σχετίζεται με τον θυροειδή, τους πνεύμονες, τις φωνητικές χορδές, τους βρόγχους. Επηρεάζει την επικοινωνία, έκφραση, αποφασιστικότητα.

Το έκτο τσάκρα ονομάζεται και τρίτο μάτι, έχει μωβ χρώμα και βρίσκεται στο κέντρο του μετώπου. Σχετίζεται με την επίφυση, υπόφυση και νευρικό σύστημα και γενικότερα την όραση. Είναι υπεύθυνο για την φαντασία, διαίσθηση, διόραση.

Το έβδομο τσάκρα ονομάζεται και κορώνα, έχει λευκό χρώμα και βρίσκεται στην κορυφή της κεφαλής μας. Σχετίζεται με την υπόφυση και επηρεάζει το “θρησκευτικό” συναίσθημα-τα πιστεύω μας. Αυτό το κέντρο αναλαμβάνει να τηρεί τη σύνδεση μας με το πνεύμα.

Έτσι όταν για παράδειγμα εσύ αντιμετωπίζεις πρόβλημα με τον θυροειδή σου στην ουσία αυτό έχει προκληθεί γιατί δεν ήσουν αληθινός με τον εαυτό σου. Δεν εξέφραζες τα θέλω σου, δε μιλούσες για όσα ήθελες και σε απασχολούσαν. Με κάποιο τρόπο καταπίεσες την αληθινή σου ελευθερία έκφρασης.

Πέρα όμως από τα τσάκρας και τη συναισθηματική σύνδεση της εμφάνισης των ασθενειών με τη διακοπή της ροής της ενέργειας, υπάρχουν και άλλες παθήσεις που δεν συνδέονται άμεσα με την ενέργεια αλλά με την έκφραση της ενέργειας, που την έχουμε διαμορφώσει και της έχουμε δώσει υλική υπόσταση μέσα από τις πεποιθήσεις μας.

Όπως είπαμε και στην αρχή η ζωή είναι από τη φύση της ενέργεια ευζωίας. Ο Θεός είναι πανταχού παρόν. Αυτό σημαίνει πως τα πάντα στο σύμπαν είναι Θεός. Κάθε τι είναι μέρος του Θεού. Στη θεϊκή συνείδηση δεν υπάρχει αρρώστια. Η ελεύθερη βούληση μας μας επιτρέπει να διαλέγουμε την αρρώστια. Αφού πιστεύουμε στην αρρώστια έχουμε τη δυνατότητα να τη δημιουργήσουμε κιόλας. Στην ουσία η αρρώστια είναι η υλοποίηση της πεποίθησης του διαχωρισμού από τον Θεό. Αφού Θεός και αρρώστια δεν πάνε μαζί. Αν πιστεύεις ότι δεν είσαι μέρος του Θεού ή έχεις ξεχάσει τη θεϊκή σου φύση τότε δημιουργείς μια πραγματικότητα αρρώστιας μέσω του μυαλού σου.

Το σώμα μας είναι στην πραγματικότητα ένα όχημα που το χρησιμοποιούμε για να μετακινούμαστε στη Γη. Μπορούμε να το χρησιμοποιούμε όπως θέλουμε αν το φροντίζουμε και το βοηθάμε να λειτουργεί σωστά. Το αμάξι μπορεί να χαλάσει για τον έναν ή τον άλλο λόγο αλλά ποτέ δεν ήμασταν ή θα γινόμασταν το αμάξι.

Όταν μπορέσουμε να αποδεχτούμε ότι είμαστε θεϊκή συνείδηση και όχι μονάχα το σώμα μας όπως πιστεύεται από την συλλογική συνείδηση στον πλανήτη, μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε το μυαλό μας όπως προοριζόταν, σαν ένα μέσο επίγνωσης και όχι το αφεντικό.

Αν καταφέρουμε να ελέγξουμε το μυαλό μας είμαστε σε θέση να πετύχουμε τα πάντα στη ζωή μας. Μέσω της επίγνωσης με τη βοήθεια του μυαλού μας και με οδηγό την καρδιά μας μπορούμε να θεραπεύσουμε κάθε ασθένεια. Κάθε περιορισμένη αντίληψη διαχωρισμού από το Θεό-θεϊκή μας φύση που εκδηλώνεται σαν ασθένεια.



 PIN IT 



Βρίσκεις το περιεχόμενο μας βοηθητικό; Υποστήριξε μας! Κέρασε μας έναν καφέ! 



You May Also Like

0 σχόλια