Έρωτας και σεξουαλικότητα

Δυστυχώς ζούμε ακόμα σε έναν κόσμο που η ετεροφυλοφιλία θεωρείται φυσιολογική και είναι αποδεκτή και η ομοφυλοφιλία αφύσικη και κατακρίνεται. Δεν καταλαβαίνουμε όμως πως η αγάπη είναι απλά αγάπη, και οι σεξουαλικές προτιμήσεις είναι απλά προτιμήσεις και δεν θα έπρεπε να χαρακτηρίζουν και να στιγματίζουν κάποιον άνθρωπο με τον ένα ή τον άλλο τρόπο.

Έρωτας και σεξουαλικότητα

Όλοι μας είμαστε πλασμένοι από ενέργεια. Αυτή η ενέργεια δεν έχει φύλο. Στην πραγματικότητα αποτελείται από δύο φύλα που βρίσκονται σε αρμονία μεταξύ τους. Το Γιν και το Γιανγκ. Έτσι ανεξάρτητα από το φύλο σου κρύβεις μέσα σου δύο ενέργειες που προσπαθούν να έρθουν σε ισορροπία. Έτσι μπορεί να είσαι γυναίκα που να έχεις κυρίαρχη την αρσενική σου ενέργεια και άντρας που να έχεις τη θηλυκή σου. Το πως εκφράζονται αυτές οι δύο ενέργειες σε κάθε ζωή σου, έχει να κάνει με το πόσο έχεις δουλέψει με αυτές και κατά πόσο έχεις καταφέρει να τις φέρεις σε ισορροπία.

Το πως διαλέγεις το φύλο σου σε κάθε ζωή μπορεί να έχει να κάνει με την επιθυμία σου να δουλέψεις περισσότερο με μια ενέργεια, με σκοπό να την φέρεις σε ισορροπία με την άλλη. Έτσι πέρα από την σεξουαλικότητα παρατηρούμε να υπάρχουν άντρες που δεν έχουν επαφή με την θηλυκή τους ενέργεια και δεν αποδέχονται τη συναισθηματική πλευρά τους. Αλλά αντίθετα την αγνοούν κιόλας καταπιέζοντας τη, γιατί η κοινωνία μας έχει μάθει πως οι άντρες πρέπει να είναι δυνατοί και η ευαισθησία δεν είναι μέρος της αντρικής φύσης. Παράλληλα βλέπουμε και γυναίκες που δεν αποδέχονται το σώμα τους και τη θηλυκότητά τους. Αυτό έχει σαν αποτέλεσμα να μην έρχονται σε ισορροπία ποτέ οι δύο ενέργειες μέσα σε αυτόν τον άνθρωπο που σκέφτεται έτσι, γιατί δεν αναγνωρίζει ούτε δέχεται ότι υπάρχει μέσα του μια θηλυκή πλευρά που πρέπει με κάποιο τρόπο να εκδηλωθεί.

Από την άλλη πάλι ανεξάρτητα από το πόσο έχεις ισορροπήσει το Γιν με το Γιανγκ σου, μπορεί να έχεις απλά περάσει πολλές ζωές σαν ένα φύλο με αποτέλεσμα απλά να έχεις συνηθίσει να έλκεσαι σεξουαλικά προς μια κατεύθυνση. Έτσι αν για παράδειγμα έχεις πολλές προηγούμενες ζωές σαν γυναίκα, αυτό θα έχει σαν αποτέλεσμα να έχεις κυρίαρχη την θηλυκή σου ενέργεια και να έλκεσαι από άντρες. Με σκοπό λοιπόν να ισορροπήσεις την αρσενική σου ενέργεια, με τη θηλυκή που ήδη έχεις αναπτύξει και δουλέψει στις προηγούμενες ζωές σου, μπορεί να ήρθε η ώρα να ενσαρκωθείς στο αρσενικό φύλο. Αφού λοιπόν βρίσκονται στο ασυνείδητο σου όλες οι πληροφορίες από τις προηγούμενες ζωές σου σαν γυναίκα, αυτό μπορεί να έχει σαν αποτέλεσμα τώρα που είσαι άντρας να εκδηλώνεις γυναικείες συμπεριφορές και να διατηρείς τις ίδιες σεξουαλικές προτιμήσεις όπως όταν ήσουν γυναίκα.

Παράλληλα ενώ μπορεί να έχεις περάσει πολλές ζωές σαν γυναίκα, μπορεί η αρσενική σου ενέργεια να ήταν κυρίαρχη με αποτέλεσμα τώρα που είσαι άντρας πια, ενώ ακόμα είναι κυρίαρχη η αρσενική σου ενέργεια, να εξακολουθείς να έλκεσαι από άντρες γιατί συνεχίζει να σε επηρεάζει το ασυνείδητο στις επιλογές σου.

Έτσι όπως βλέπεις στην ουσία δεν παίζει ρόλο το αν είσαι γυναίκα ή άντρας. Γιατί το παιχνίδι που παίζεται πίσω από κάθε σεξουαλική προτίμηση και από κάθε διαχωρισμό φύλου είναι στην ουσία η προσπάθεια δύο ενεργειών να έρθουν σε ισορροπία. Και αυτό δεν παίζει ρόλο το πως θα εκδηλωθεί για να αντιμετωπιστεί και να επιτευχθεί ο στόχος. Γιατί μπορεί να είσαι άντρας ή γυναίκα και να προσπαθείς σε συμπαντικό επίπεδο να συμφιλιωθείς αν θες με τη γυναικεία ή αντρική πλευρά σου. Γιατί στην ουσία εσύ διαλέγεις με ποιον τρόπο πιστεύεις ότι θα επιτευχθεί αυτό (πριν γεννηθείς) και κάνεις τις επιλογές που πιστεύεις ότι θα σε βοηθήσουν για να το πετύχεις.

Στο σύμπαν η αγάπη είναι απλά αγάπη. Το ποιον θα επιλέξεις να την εκδηλώσεις ερωτικά είναι καθαρά δική σου επιλογή. Οι ψυχές σας γνωρίζονταν από πριν και δεν έχουν φύλα. Είναι απλά δύο υπάρξεις που συνδέονται από την αγάπη που νιώθουν μεταξύ τους. Μαζί συμφωνήσατε από πριν να συναντηθείτε σε αυτή τη ζωή και να ζήσετε όποια εμπειρία είναι να ζήσετε. Κάθε προτίμηση είναι απλά άλλη μια εμπειρία που θέλησε η ψυχή του καθενός να βιώσει. Με κάθε διαφορετική επιλογή και εμπειρία μέσα από εμάς το σύμπαν επεκτείνεται.

Έτσι το να είναι μαζί δύο άτομα του ίδιου φύλου, αυτό δε σημαίνει ότι είναι μαζί δύο ενέργειες του ίδιου φύλου και ότι στην σχέση δεν υπάρχει ισορροπία και πως κατ' επέκταση είναι ομόφυλη η σχέση. Γιατί ενεργειακά δεν είναι. Ενεργειακά ο άνθρωπος που έχει κυρίαρχη την αρσενική του ενέργεια, βρίσκεται σε ισορροπία με τον άνθρωπο που έχει κυρίαρχη την θηλυκή του ενέργεια. Και από αυτή την άποψη αυτοί οι δύο άνθρωποι βρίσκονται μέσα σε μια ετεροφυλόφιλη σχέση. 

Αυτό γίνεται πιο εύκολα αντιληπτό αν σκεφτείς πως ακόμα και στις ετεροφυλόφιλες σχέσεις μπορεί να επιτευχθεί ισορροπία έστω και αντίστροφα. Όταν μια γυναίκα με κυρίαρχη την αρσενική της ενέργεια είναι σε σχέση με έναν άντρα με κυρίαρχη τη θηλυκή του. Πως είναι μια τέτοια σχέση και δυο τέτοιοι άνθρωποι αποδεκτοί, όταν στην ουσία εκφράζουν τις ίδιες ενέργειες που θα μπορούσες να παρατηρήσεις και σε μια σχέση μεταξύ δύο ομόφυλων ανθρώπων;

Όλοι όσοι δεν μπορούν να δεχτούν αυτήν την πραγματικότητα, θα πουν αμέσως πως όλα τα παραπάνω δεν ισχύουν, γιατί ο σκοπός της φύσης είναι η αναπαραγωγή. Αν ήταν μονάχα η αναπαραγωγή ο σκοπός της φύσης, δεν θα υπήρχαν ζώα στη φύση που εκδηλώνουν κατά την κρίση μας ομοφυλοφιλικές συμπεριφορές. Και ίσως η ομοφυλοφιλία να είναι στην πραγματικότητα ένας μηχανισμός της φύσης να κρατάει τα είδη σε μια ισορροπία και να ελέγχει την αναπαραγωγή και τον αριθμό τους.

Στο κάτω κάτω η σεξουαλικότητα είναι απλά μια μορφή διοχέτευσης ενέργειας στον έρωτα. Είναι απλά μια μορφή έκφρασης της ενέργειας. Η ενέργεια είναι μια δημιουργική δύναμη. Η ίδια ενέργεια μπορεί να χρησιμοποιηθεί για τη δημιουργία ζωής, για την εκδήλωση αγάπης, για τη δημιουργική έκφραση οποιασδήποτε εργασίας. Η ενέργεια παραμένει ενέργεια και το με ποια μορφή θα εκδηλωθεί και θα εκφραστεί είναι απλά μια επιλογή.



 PIN IT 

Έρωτας και σεξουαλικότητα     Έρωτας και σεξουαλικότητα


Βρίσκεις το περιεχόμενο μας βοηθητικό; Υποστήριξε μας! Κέρασε μας έναν καφέ! 


You May Also Like

0 σχόλια