Πνευματική αφύπνιση και διατροφή

Κατά τη διάρκεια της πνευματικής αφύπνισης ο άνθρωπος ξαφνικά αλλάζει διατροφικές συνήθειες είτε συνειδητά ή ασυνείδητα. Στην ουσία η ψυχή σου για να καλύψει τις ενεργειακές τις ανάγκες, που θα την βοηθήσουν να ανέβει και να παραμείνει σε ανώτερα επίπεδα συνείδησης, αναζητά να καταναλώσει πιο ελαφριές τροφές, τροφές που περιέχουν περισσότερο φως που έχουν στην ουσία δημιουργηθεί και αναπτυχθεί με φως.

Πνευματική αφύπνιση και διατροφή

Γι' αυτό το λόγο λοιπόν πολλοί άνθρωποι όταν αφυπνίζονται κατά ένα ποσοστό γίνονται χορτοφάγοι και vegan. Γιατί η ψυχή τους και το σώμα τους ζητάει υψηλότερες ενεργειακά τροφές. Για να γίνεις “enlightened” χρειάζεται να γίνεις πιο ελαφρύς (light) και να καταναλώνεις πιο light τροφές ή διαφορετικά τροφές που περιέχουν περισσότερο “light”=φως.

Η αγγλική γλώσσα έχει δημιουργηθεί με πολύ σοφό τρόπο όσο αφορά τέτοια παραδείγματα, και κάνει αμέσως φανερή τη σχέση και σύνδεση κάποιων πραγμάτων, που σε κάποιες γλώσσες αποκρύπτονται και είναι δύσκολο να εξηγηθούν και να κατανοηθούν σε μεγάλο βαθμό. Η γλώσσα είναι ενέργεια, το να μεταφράσεις ενεργειακά μηνύματα με λεκτικό τρόπο είναι δύσκολο και περιοριστικό ορισμένες φορές. Και έχω παρατηρήσει πως η σημασία μια λέξης όταν μεταφράζεται αλλοιώνεται σε μεγάλο βαθμό καθώς δεν μπορείς να μεταφράσεις επακριβώς τη σημασία μιας λέξης σε μια άλλη γλώσσα. Μπορεί να έχει την ίδια σημασία αλλά όχι το ίδιο νόημα.

Με τον ίδιο τρόπο ενέργεια για να τραφείς μπορείς να πάρεις από οποιαδήποτε τροφή και αν καταναλώσεις. Όσο τρως η ενέργεια θα είναι επαρκείς για τις ανάγκες σου. Αλλά όσο αφυπνίζεσαι πνευματικά, τα επίπεδα των ενεργειακών σου αναγκών δεν μπορούν να καλυφθούν στον ίδιο βαθμό, από είδη τροφών που συνήθιζες να τρως πριν την πνευματική σου αφύπνιση. Μπορεί να έχεις φάει του σκασμού αλλά να μην νιώθεις χορτάτος ενεργειακά και πνευματικά.

Από ένα σημείο και μετά όσο συνηθίζεις να ζεις περισσότερο στον “πνευματικό” κόσμο τόσο μεγαλύτερα ενεργειακά αποθέματα χρειάζεσαι, με αποτέλεσμα το σώμα σου και η όρεξη σου να αναζητάει περισσότερες φρέσκες και ωμές τροφές για κατανάλωση.

Όταν όμως έχεις φτάσει στο υπέρτατο στάδιο πνευματικής αφύπνισης δεν έχεις ανάγκη πια άλλα μέσα να κρατούν υψηλά τις ενεργειακές σου δονήσεις. Γιατί η δονητική σου συχνότητα είναι τόσο υψηλή που αν την ενισχύεις παραπάνω έχει σαν αποτέλεσμα να μην αισθάνεσαι γειωμένος. Έτσι καμιά φορά πνευματικοί άνθρωποι που ήταν για χρόνια vegan ή ακολουθούν μια υγιεινή διατροφή, μπορεί ξαφνικά να έχουν την ανάγκη να καταναλώσουν τροφές που δεν είναι αποτέλεσμα της φωτοσύνθεσης, με σκοπό να αγκυροβολήσουν στη γη και να μην πλανώνται διαρκώς στην αστρική διάσταση ακόμα και χωρίς τη θέληση τους.

Κάθε τροφή είναι ενέργεια. Κάθε ενέργεια είναι μια μορφή πληροφορίας. Το είμαστε ότι τρώμε ισχύει στην πραγματικότητα. Ό,τι τροφή καταναλώνεις αυτή η τροφή επηρεάζει το γενετικό σου κώδικα με τις πληροφορίες του δικού της γενετικού κώδικα που περιέχει. Αν αυτή η τροφή είναι φρούτα και λαχανικά το μεγαλύτερο μέρος των πληροφοριών που περιέχει έχουν αποκτηθεί ενεργειακά από τον ήλιο. Οι τροφές που αναπτύσσονται με φωτοσύνθεση διαθέτουν κατά ένα μεγαλύτερο ποσοστό ενεργειακούς κώδικες φωτός που μεταφέρονται από τον ήλιο. Την νούμερο ένα πηγή ενέργειας του γαλαξία μας.

Όταν καταναλώνεις κρέας πέρα από τις πληροφορίες που έχει πάρει από την τροφή του, καταναλώνεις μαζί μέρος της συνείδησης του. Όλων των πεποιθήσεων και αντιλήψεων που έχει σχηματίσει το ζώο στη ζωή του, μέρος της μνήμης του που έχει αποθηκευτεί στον γενετικό του κώδικα, στο σώμα του.

Επειδή κάθε σώμα είναι κατασκευασμένο να φιλοξενεί μονάχα μια συνείδηση μέσα του, κατά κάποιο τρόπο αποδοκιμάζεται η κατανάλωση άλλων νοήμων όντων γιατί με αυτόν τον τρόπο τοποθετείς στο σώμα σου παραπάνω από μια συνειδήσεις με αποτέλεσμα το σώμα σου να μη μπορεί να διαχειριστεί τις πληροφορίες που λαμβάνει και να το κάνεις να νοσεί.

Ο κάθε οργανισμός έχει ένα επίπεδο συνείδησης είτε αυτό είναι πέτρα, φυτό, ζώο ή άνθρωπος. Όσο ανεβαίνει το επίπεδο συνείδησης κάθε οργανισμού δεν είναι λογικό να καταναλώνει πληροφορίες από κατώτερα επίπεδα συνείδησης από εκείνον, γιατί στην ουσία δεν τον βοηθάνε, αντίθετα τον εμποδίζουν κιόλας να διατηρήσει τη δονητική του συχνότητα υψηλά.

Στην ουσία το σώμα μας έχει μνήμη. Ο οργανισμός μας από μόνος τους έχει συνείδηση, τη δική του νοημοσύνη. Ότι καταναλώνουμε αποθηκεύεται στην μνήμη των κυττάρων μας. Ο οργανισμός μας αποτελείται από κύτταρα, κάθε κύτταρο είναι “αυτόνομος” οργανισμός. Κάθε κύτταρο επικοινωνεί με τα υπόλοιπα κύτταρα στον οργανισμό μας. Με βάση τις πληροφορίες που ανταλλάσσουν πολλαπλασιάζονται, διαιρούνται, νοσούν. Οι πληροφορίες που δέχεται ο οργανισμός μας από κάθε τροφή αλλάζει τη δομή των κυττάρων μας. Αλλάζει ο ίδιος μας ο οργανισμός και επηρεάζεται από όλες τις διαφορετικές πληροφορίες που δεχόμαστε. Είμαστε-γινόμαστε στην κυριολεξία ότι τρώμε.

Έτσι κατά την διάρκεια της πνευματικής αφύπνισης ανάλογα το επίπεδο της συνειδητότητας σου θες να καταναλώνεις τροφές που βοηθούν την πνευματική σου ανάληψη και δεν την σταματούν. Επειδή όμως κάθε άνθρωπος βρίσκεται σε άλλο επίπεδο συνειδητότητας, ο κάθε οργανισμός έχει ανάγκη άλλα πράγματα. Αναζητά να παίρνει πληροφορίες από όπου τον εξυπηρετεί στο δικό του ταξίδι πνευματικής αφύπνισης. Γι' αυτό όσο κι αν είναι καλό και ίσως ορθότερο να γίνουμε όλοι vegan γιατί τα φρέσκα φρούτα και λαχανικά είναι ηλιακές τροφές. Δεν εξυπηρετεί όλους αυτή η διατροφή, γιατί ο καθένας βρίσκεται σε διαφορετικό σημείο στην πνευματική του αφύπνιση και συνειδητότητα. Γι' αυτό το λόγο υπάρχει και αυτή η διαμάχη ανάμεσα στους χορτοφάγους και κρεατοφάγους, βρίσκονται σε άλλα επίπεδα συνειδητότητας και πνευματικής αφύπνισης. Και ο κάθε άνθρωπος δεν γίνεται να αφυπνιστεί πνευματικά αν δεν έχει έρθει η ώρα του. Πρέπει να φτάσει μόνος σου σε εκείνο το σημείο της συνειδητοποίησης.

Δεν μπορείς να εξαναγκάσεις την αφύπνιση και την αλήθεια, πρέπει να την συνειδητοποιήσεις.



 PIN IT 



Βρίσκεις το περιεχόμενο μας βοηθητικό; Υποστήριξε μας! Κέρασε μας έναν καφέ! 


You May Also Like

0 σχόλια