Από τη New Age στο Χριστιανισμό

Αν έχετε παρακολουθήσει στο ίντερνετ υπάρχουν μαρτυρίες ολοένα και περισσότερων ανθρώπων που ακολουθούσαν σαν “θρησκευτική πεποίθηση” την New Age (Νέα Εποχή) ή άλλες αποκρυφιστικές θεωρίες και τεχνικές, και ξαφνικά ύστερα από ένα μεταφυσικό γεγονός που τους δημιούργησε φόβο ή μια μεταφυσική εμπειρία που την μετέφρασαν σαν την παρουσία του Χριστού, άφησαν πίσω όσα πίστευαν μέχρι τότε και στράφηκαν στον Χριστιανισμό.


Βέβαια από τα αρχαία ακόμη χρόνια όλοι οι άνθρωποι και πολιτισμοί ήταν παγανιστές. Καθώς λάτρευαν τη μητέρα φύση και όλες τις εκφάνσεις της. Αφού αναγνώριζαν το Θείο σε όλη την κτίση και δημιουργία. Έτσι σέβονταν τα πάντα αφού στην ουσία ήταν μέρος της φύσης μέρος του “Θεού”. Θα μπορούσαμε να πούμε πως η φύση και όλη η κτίση ήταν ο θεός τους. Άρα η θρησκεία τους ήταν πανθεϊστική. Δηλαδή τα πάντα είναι Θεός, αφού είναι μέρος της δημιουργίας. Αργότερα ή παράλληλα αυτή η πανθεϊστική αντιμετώπιση στην αναγνώριση του Θείου μετατράπηκε σε πολυθεϊστική. Δηλαδή η έκφραση του Θείου γίνονταν μέσα από τα πάντα αλλά με θεότητες. Πράγμα που παρατηρούμε στην αρχαία Ελλάδα (με τους 12 θεούς του Ολύμπου) και σε άλλους αρχαίους πολιτισμούς (Αίγυπτο, Σκανδιναβικές χώρες κλπ.).


Από την αρχαιότητα όμως ακόμη, οι άνθρωποι πίστευαν στον “άλλο κόσμο” και είχαν και πολλές μεθόδους επικοινωνίας με εκείνον όπως έχουμε διαβάσει στην αρχαία ελληνική μυθολογία. Δηλαδή οι άνθρωποι στην αρχαιότητα ήταν πιο ανοιχτοί και δεκτικοί σε ότι υπήρχε στην “άλλη πλευρά” και έκαναν ακόμη και ειδικά τελετουργικά για να μπορούν να επικοινωνήσουν με “εκείνη”. Δηλαδή θα μπορούσαμε να πούμε πως είχαν γνώση του καλού και του κακού ακόμη και στα προχριστιανικά χρόνια.


Αργότερα ο χριστιανισμός έκοψε κάθε επαφή με την “άλλη πλευρά” ονομάζοντας την σατανική. Και με την πάροδο του χρόνου πολλοί οδηγήθηκαν στον αθεϊσμό, καθώς ο χριστιανισμός δεν ήταν αρκετός για να τους φέρει σε επαφή με το Θείο. Όπως συνέβαινε στην αρχαιότητα όταν υπήρχε ο πανθεϊσμός.


Αυτό μας φτάνει στο σήμερα όπου πολλοί άνθρωποι δεν έχουν επαρκείς γνώσεις και προσεγγίζουν τις διδασκαλίες της New Age από ένα αγνωστικιστικό υπόβαθρο. Λαμβάνουν μέρος σε διάφορες πρακτικές και εφαρμόζουν τεχνικές που δεν γνωρίζουν στην ουσία από που προέρχονται και τη σπουδαιότητα ή σοβαρότητα της χρήσης τους. Έτσι ξεκινούν να κάνουν διαλογισμό, γιόγκα, να χρησιμοποιούν κάρτες Ταρώ, να αγοράζουν και να χρησιμοποιούν κρυστάλλους σαν παιχνίδια. Ακόμα κι αν αυτές οι πρακτικές έχουν τη ρίζα τους σε άλλες θρησκείες και φιλοσοφίες και δεν είναι απλά μέσα που θα κάνουν την ποιότητα ζωής σου καλύτερη ή θα σε προφυλάξουν κλπ.


Η αλήθεια είναι πως κάθε πρακτική άσκηση είτε αυτό είναι η προσευχή, είτε ο διαλογισμός, είτε η γιόγκα σε αρχικό στάδιο είναι ένας τρόπος προετοιμασίας του εαυτού σου για επικοινωνία με το Θείο ή την “άλλη πλευρά”. Όσο περισσότερο εφαρμόζεις πρακτικές επικοινωνίας τόσο πιο πολύ ανοίγεις τον εαυτό σου και γίνεσαι δεκτικός στην επικοινωνία. Αλλά η απάντηση που θα λάβεις από την επικοινωνία που ζητάς εξαρτάται καθαρά από σένα και την ποιότητα-καθαρότητα που έχεις σαν κανάλι-διάμεσο-δέκτης-παραλήπτης.


Κι εδώ είναι που τα πράγματα αρχίζουν να πάνε στραβά και όσοι φεύγουν από τη New Age ή από άλλες αποκρυφιστικές πρακτικές δεν γνώριζαν που έμπλεξαν. Γιατί έχουν παντελή έλλειψη γνώσης του σύμπαντος και της δημιουργίας. Στην ουσία ότι υπάρχει καλό ή κακό συνυπάρχει στον ίδιο χώρο. Το μόνο πράγμα που σε προστατεύει από ότι υπάρχει γύρω σου, που δεν είσαι σε θέση να δεις, είναι η άγνοια ή η μη αναγνώριση της ύπαρξης του ή ακόμα καλύτερα το επίπεδο συνειδητότητας σου. Το επίπεδο συνειδητότητας σου και η ενεργειακή σου συχνότητα καθορίζει τις εμπειρίες που θα είσαι σε θέση να έχεις με την “άλλη πλευρά”. Γιατί στην ουσία ο Νόμος της Έλξης έλκει στη ζωή σου όμοια ενεργειακά συχνότητες με τη δική σου. Αν εκπέμπεις σε υψηλή ενεργειακή συχνότητα θα έλκεις θετικές-υψηλότερες ενεργειακά εμπειρίες και οντότητες, ενώ αν εκπέμπεις σε χαμηλή ενεργειακή συχνότητα θα έλκεις κοντά σου οντότητες και εμπειρίες χαμηλού ενεργειακού επιπέδου.



Ποιες είναι οι υψηλές και ποιες οι χαμηλές ενεργειακά εμπειρίες;


Καταρχάς η ενεργειακή σου συχνότητα καθορίζεται από τις σκέψεις και τα συναισθήματα σου. Όσο πιο αγνός είσαι τόσο υψηλότερη η ενεργειακή σου συχνότητα. Αν όμως προσεγγίζεις τις καταστάσεις με φόβο τόσο χαμηλότερη η ενεργειακή σου συχνότητα. Όσοι άνθρωποι έχουν χάρισμα ή καταφέρνουν μέσω χρόνιας πρακτικής διαλογισμού και γιόγκα να ανοίξουν το τρίτο τους μάτι και να αποκτήσουν επικοινωνία με τον μεταφυσικό κόσμο, συνήθως έρχονται σε επαφή με χαμηλής ενεργειακής συχνότητας υπάρξεις όπως φαντάσματα κλπ. γιατί αυτή είναι η χαμηλότερη (πιο κοντινή) ενεργειακά διάσταση με την δική μας φυσική.


Αν όμως έχεις καθαρίσει σε μεγάλο βαθμό το σώμα και το πνεύμα σου, έχεις τη δυνατότητα να έρθεις σε επικοινωνία με υψηλότερες ενεργειακά διαστάσεις, γιατί αυτές δονούν στην ίδια ενεργειακή συχνότητα με τη δική σου και άρα προσελκύονται.


Άρα θα μπορούσαμε να πούμε πως κατά μία έννοια η άγνοια σου βάζει τον εαυτό σου σε κίνδυνο και γίνεσαι θύμα χαμηλών ενεργειακά υπάρξεων, γιατί εκπέμπετε στην ίδια ενεργειακή συχνότητα. Είσαι ένα εύκολο θήραμα για κάθε τι κακό που υπάρχει στην άλλη πλευρά, γιατί ζεις από την ενεργειακή συχνότητα του φόβου και τις τρέφεις με τον φόβο σου.



Η άλλη πλευρά


Η άλλη πλευρά ή ο μεταφυσικός κόσμος δεν είναι παρά η τέταρτη διάσταση. Κάθε διάσταση βέβαια αποτελείται από ανώτερα και κατώτερα επίπεδα. Έτσι στα κατώτερα επίπεδα της 4ης διάστασης θα μπορούσαμε να πούμε πως “κατοικούν” μόνο όσοι έχουν κέρδος από όσους κατοικούν στην 3η. Κάθε διάσταση είναι μια αντανάκλαση της προηγούμενης σε διαφορετικό επίπεδο. Στα κατώτερα επίπεδα της 4ης διάστασης βρίσκεται μια αλλοιωμένη αντανάκλαση της 3ης διάστασης. Ταυτόχρονα με όσες φοβίες ο συλλογικός νους δημιουργεί σαν σκεπτομορφές. Αυτά μπορεί να εμφανίζονται σε μορφή σκοτεινών-σκιωδών υπάρξεων “δαιμόνων” κλπ. Κατά κάποιο τρόπο στα χαμηλότερα επίπεδα της 4ης διάστασης υπάρχουν ημιτελής ή αλλοιωμένες ιδέες εκδηλωμένες σε ενεργειακή μορφή. Με αυτήν την διάσταση μπορεί να ερχόμασταν σε επαφή στα παιδικά μας χρόνια όταν ακόμα δεν είχαμε συγκεντρωθεί αποκλειστικά στην 3η και είχαμε ενεργή τη φαντασία μας. Ή ακόμα και σαν ενήλικες λίγο πριν κοιμηθούμε ή ξυπνήσουμε όπου ο εγκέφαλος μας εκπέμπει σε διαφορετική συχνότητα.


Έτσι όπως βλέπουμε βρισκόμαστε σε επαφή με την άλλη πλευρά καθημερινά είτε το γνωρίζουμε είτε όχι συνειδητά. Είτε έχουμε μεταφυσικές εμπειρίες είτε όχι. Γιατί τίποτα δε μας χωρίζει πρακτικά από την άλλη πλευρά, παρά μονάχα το πέπλο της άγνοιας μας πράγμα που κατάφερε να κλείσει πολύ καλά ο χριστιανισμός.



Γιατί όμως στρέφονται στον Χριστιανισμό;


Καταρχάς το όνομα του Χριστού είναι μια μορφή προστασίας. Γιατί ο Χριστός είναι ένας πνευματικός δάσκαλος που έχει αποφοιτήσει από την τρίτη διάσταση, άρα έχει δύναμη-κυριαρχία πάνω στην τρίτη και υπηρετεί το Φως. Πράγμα που είναι γνωστό και αναγνωρίζεται σε όλες τις διαστάσεις. Το ίδιο ισχύει και με κάθε πνευματικό δάσκαλο που αποφοίτησε από την 3η διάσταση και υπηρετεί το Φως, την Αγάπη και την Ενότητα, άρα τον Θεό. Σε αντίθεση με τις χαμηλές ενεργειακά υπάρξεις που υπηρετούν το φόβο, το χάος και τον διαχωρισμό.


Επιπλέον όσοι στρέφονται στον χριστιανισμό από φόβο αυτό που κάνουν είναι να κλείνουν το παραθυράκι επικοινωνίας με την άλλη πλευρά, ακριβώς όπως κάναμε όταν είμασταν παιδιά όταν ερχόμασταν σε επαφή με μεταφυσικά φαινόμενα. Κατά μία έννοια δεν τους σώζει ο Χριστός απλά επιλέγουν να κλείσουν την πόρτα.


Ο χριστιανισμός όμως από την άλλη σαν θρησκεία σε μεγάλο βαθμό δεν ακολουθεί σε τίποτα τις διδασκαλίες του Χριστού. Ούτε θα μπορούσαμε να πούμε πως ευρύτερα σαν θρησκεία αντιπροσωπεύει όσα είπε και πρέσβευε ο Χριστός.


Ο Χριστός κάθε άλλο από χριστιανός ήταν. Κι αν μελετήσετε τη ζωή του θα καταλάβετε πως οι πρακτικές που ακολουθούσε ήταν εσωτεριστικές-μυστικιστικές. Απομονώνονταν για προσευχή στη φύση, θεράπευε με τα χέρια, έκανε το νερό κρασί. Πράγματα που παραπέμπουν σε διαλογισμό, μια μορφή ρέικι, και αλχημεία. Και όλα αυτά γιατί είχε φτάσει στην φώτιση. Δηλαδή στην πλήρη έκφραση της “άρτιας” εικόνας του ανθρώπου στη γη ή στην τρίτη διάσταση. Άρα δεν ήταν πια υποκείμενο αυτής και των φυσικών της νόμων αλλά πραγματικός μάστερ (αναληφθείς διδάσκαλος) αφού την είχε υπερβεί.



Ποιος είναι ο Θεός που πιστεύεις;


Στην πνευματικότητα όπως σας εξήγησα σε προηγούμενη ανάρτηση όπως και στο χριστιανισμό υπάρχει μόνο μια Πηγή ή Αρχή της δημιουργίας, Ένα όν που ζει πέρα από το χρόνο και το χώρο ο Θεός. Στον Χριστιανισμό ο Θεός κρατάει τις ίδιες ιδιότητες αλλά γιατί θέλει τους ανθρώπους φοβισμένους και να τους ελέγχει με το φόβο; Γιατί ο Θεός του Χριστιανισμού τιμωρεί αν τον παρακούσεις κι ανάλογα αν είσαι καλός ή κακός χριστιανός θα σε στείλει στην κόλαση ή στον παράδεισο; Ποιος είναι ο Θεός που πιστεύεις στ' αλήθεια;


Στην New Age υπάρχουν πολλοί που πιστεύουν σε θεούς και θεότητες. Όπως και στα προγενέστερα χρόνια του χριστιανισμού. Επίσης υπάρχουν πολλές κακές οντότητες, δαίμονες, ή θεοί “απατεώνες” που σε ξεγελούν ή παριστάνουν κάτι που δεν είναι. Πως γίνεσαι θεός όμως και ποιους οι άνθρωποι για χιλιάδες χρόνια αναγνώριζαν σαν θεούς; Αν πάρουμε για παράδειγμα τους 12 θεούς του Ολύμπου θα καταλάβουμε ότι θεοποιούνταν πλάσματα που έφεραν διαφορετικές ιδιότητες από τους ανθρώπους ή είχαν υπερφυσικές δυνάμεις. Κάθε ον όμως με τέτοιες ιδιότητες είναι στην πραγματικότητα θεός; Αν πάρουμε σαν παράδειγμα τον Σούπερμαν που είναι στην ουσία ένας άνθρωπος από άλλο πλανήτη με υπερφυσικές ιδιότητες θα μπορούσαμε σύμφωνα με τα δεδομένα της ιστορίας μας σαν ανθρωπότητα να τον χαρακτηρίσουμε θεό. Είναι όμως;


Στην ουσία κάθε πλάσμα ανώτερης διάστασης αρχίζει να παρουσιάζει υπερφυσικές ιδιότητες. Αλλά όπως ο Χριστός δεν ήρθε σαν θεός, ούτε αναφέρονταν στον εαυτό του σαν θεό, αλλά ούτε καν προσπαθούσε με κόλπα να σε κάνει να τον λατρεύεις σαν θεό, ή με την εξουσία και εκφοβισμό να σε πάρει με το μέρος του, αρχίζουμε να καταλαβαίνουμε πως ίσως κάτι δεν πάει καλά με τον “Θεό” των Γραφών...


Πως μπορούμε να έχουμε απόλυτη πίστη πως οι άνθρωποι στα αρχαία χρόνια είχαν την σωστή κριτική ικανότητα αλλά και το χάρισμα πραγματικά να ακούσουν τον Θεό; Μήπως όσα άκουγαν ήταν συμβουλές από κάποιον που παρίστανε τον Θεό όπως ακριβώς συμβαίνει και σε μαρτυρίες ανθρώπων της New Age που στρέφονται τελικά στον Χριστιανισμό; Πραγματικά έχουν γλιτώσει;


Θα μπορούσαμε να πούμε πως αυτό που κάνει η New Age ή η πνευματικότητα σε αντίθεση με τα θρησκευτικά δόγματα είναι να αφήνει χώρο στους ανθρώπους να ανακαλύπτουν εμπειρικά τα πιστεύω τους και να αποκτούν μια προσωπική και εσωτερική σχέση με το Θείο. Βέβαια αν προσεγγίζουν έτσι γενικά και αόριστα την πίστη στο Θείο χωρίς ιδιαίτερη μελέτη κάπου μπορεί να χαθούν και να ξεγελαστούν. Πράγμα που δεν συμβαίνει στον Χριστιανισμό γιατί εκεί νιώθουν ασφάλεια εξαιτίας του περιορισμού. Στους ανθρώπους μας αρέσουν οι κανόνες, μας καθησυχάζουν, γιατί παίρνουν την ευθύνη από τα χέρια μας. Γι' αυτό όσοι επιστρέφουν στον Χριστιανισμό από φόβο στο φόβο, τελικά κάνουν επιστροφή πίσω στο μηδέν.


Ο Χριστός ήταν ένα απόλυτα συνειδητοποιημένο ον. Είχε φτάσει στην απόλυτη Ενότητα με το Θείο ή Θεό και μιλούσε σαν αυτό. Δηλαδή ο Θεός ή το Θείο μιλούσε μέσα από τον Χριστό και τον χρησιμοποιούσε σαν διάμεσο-κανάλι. Ο Χριστός είχε “διαχωριστεί” από την προσωπικότητα του-το εγώ και ήταν η προσωποποίηση του Θείου-Θεού στη γη. Πόσοι μπορούν να δηλώσουν ότι είχαν ή έχουν φτάσει σε τέτοιο στάδιο πνευματικής ανάπτυξης και συνειδητότητας ώστε όταν έρχονται σε επαφή με την “άλλη πλευρά-άλλο κόσμο” οι πληροφορίες που λαμβάνουν και μοιράζονται να έχουν τέτοια εγκυρότητα;


Ο Θεός είναι η απόλυτη ευτυχία, αγάπη και γαλήνη, πράγμα που όσοι έχουν μεταθανάτιες εμπειρίες επιβεβαιώνουν. Πως αυτή η απόλυτη μορφή αγάπης και έκσταση πιστεύετε είναι δυνατόν να δίνει οδηγίες όταν για εκείνη τα πάντα βρίσκονται σε αρμονία και τελειότητα; Ο Θεός δεν είναι σε θέση ούτε συμβουλές να δίνει, αλλά ούτε και να σου μιλάει γιατί αν μπορούσε να προσωποποιηθεί από εικόνα θα ήταν από την αθωότητα ενός μικρού παιδιού. Επίσης ο Θεός δεν έχει “φυσική” εμπειρία. Από την άλλη όσο περισσότερο απομακρύνεσαι από την αρμονία της Ενότητας-Θεό είσαι σε θέση να λάβεις πληροφορίες από αναληφθέντες διδασκάλους όπως ο Χριστός ή άλλα πλάσματα και οντότητες ανάλογα με το επίπεδο συνειδητότητας σου.


Αν κάτι πρέπει να καταλάβουμε είναι πως ο Θεός είναι Αγάπη. Είναι η απόλυτη πηγή Αγάπης και Φωτός. Η Αγάπη δεν προκαλεί κακό, δεν κρίνει και δεν τιμωρεί. Η Αγάπη είναι άνευ όρων αποδοχή. Οτιδήποτε αντίθετο της παραπάνω περιγραφής δεν είναι θεός και δεν είναι σίγουρα ο Θεός.


Αν θες πραγματικά να λέγεσαι χριστιανός τότε ακολούθησε τη διδασκαλία του Χριστού. Πάρτον σαν παράδειγμα ή μέντορα και βάλε σκοπό της ζωής σου να γίνεις σαν εκείνον σε όποιο βαθμό πετύχεις. Αν σε κάτι θες να πιστεύεις πίστεψε στην Αγάπη, στην Αλήθεια, στο Φως και στην Ενότητα. Όπως τα περιέγραψε ο Χριστός. Άφησε το φόβο μακριά, γιατί όσο τον αφήνεις να σε εξουσιάζει τον κάνεις τον θεό σου και άρα δεν υπηρετείς τον Ένα και μοναδικό Θεό τον Δημιουργό των πάντων.



Διάκριση


Ανώτερα πνευματικά όντα που υπηρετούν τον Θεό και το θετικό μονοπάτι πνευματικής ανάληψης δεν θα προσπαθήσουν να σε κάνουν να πιστέψεις πως είναι θεός ή θα υπονοήσουν πως είναι ανώτερα από σένα και πρέπει να τα υπακούσεις. Δεν θα σου τάξουν πράγματα, δεν θέλουν ανταλλάγματα, ούτε θα προσπαθήσουν να σε πάρουν με το μέρος τους με εκφοβισμό ή φόβο. Τα πραγματικά ανώτερα πνευματικά όντα που βρίσκονται σε υπηρεσία προς όλους θα παραχωρήσουν την υπηρεσία τους, την βοήθεια τους ή την προστασία τους δωρεάν, μονάχα εφόσον έχεις ζητήσει και συναινέσει να παραλάβεις την βοήθεια τους. Γιατί σέβονται την ελεύθερη σου βούληση, την εμπειρία σου και το στάδιο που βρίσκεσαι στο πνευματικό σου ταξίδι.


Όποιος υπονοήσει πως είναι θεός και ζητήσει άμεσα ή έμμεσα “λατρεία” είναι κάποιο κατώτερο πνευματικά ον που έχει παγιδευτεί στην 4η διάσταση και χρειάζεται την ενέργεια σου για να προχωρήσει.


Οποιαδήποτε μορφή ανταλλαγής ενέργειας μέσω της θυσίας-προσφοράς υπονοεί κατώτερη πνευματική ύπαρξη που χρειάζεται ενέργεια για να διατηρήσει την αρνητική της πολικότητα. Τα ανώτερα πνευματικά όντα είναι αυτόφωτα σαν τον ήλιο και παράγουν μόνα τους την ενέργεια τους. Αντίθετα τα κατώτερα είναι σαν μια μαύρη τρύπα που αναζητούν να πάρουν συνεχώς δύναμη και εξουσία εξωτερικά. Όπως τα βαμπίρ που χρειάζεται να πίνουν αίμα γιατί δεν έχουν δική τους ζωτική ενέργεια.


Ο ένας και αληθινός παντοδύναμος Θεός δεν χρειάζεται θυσίες και αποδείξεις πίστης-αφοσίωσης-αγάπης στο όνομα του. Αποδείξεις ζητούν οι πνευματικά αδύναμοι. Όπως κάθε άνθρωπος ζητά απόδειξη για να πειστεί για την ύπαρξη του Θεού γενικά, ή για την αγάπη του συντρόφου του κλπ. Αυτοί που παίρνουν αυτοεπιβεβαίωση από άλλους για να νιώσουν επαρκείς ή δυνατοί εσωτερικά είναι οι αδύναμοι πνευματικά. Ένας παντοδύναμος Θεός δεν έχει ανάγκη την πίστη σου, υπακοή σου, ή λατρεία σου για να νιώσει-βιώσει ή αποδείξει την παντοδυναμία του. Κατά τον ίδιο τρόπο που η αυτοπεποίθηση δεν φωνάζει αλλά επικρατεί-κυριαρχεί ήσυχα γιατί έχει επιτευχθεί εσωτερικά, είναι σταθερή και δεν διαλαλεί την αυτοδυναμία της.


Κάθε μορφή προσφοράς-θυσίας στο όνομα του Θεού στις γραφές που γίνονταν μέσω της σφαγής ζώου παραπέμπει σε διαφορετική θρησκεία. Γιατί κανένας παντοδύναμος Θεός-Δημιουργός των πάντων δεν θα θυσίαζε την δημιουργία του. Την έφτιαξε άρα την αγαπάει. Το αίμα είναι σύμβολο της ζωτικής μας ενέργειας κάθε φορά που προσφέρεται ή ανταλλάσσεται σε ένα ον σημαίνει πως αυτό το ον δεν έχει ζωτική ενέργεια από μόνο του άρα εξυπηρετεί ένα διαφορετικό μονοπάτι πνευματικής κατάπτωσης-παρακμής.


Μέχρι σήμερα γίνονται μαζικές σφαγές ζώων και εθιμοτυπικά από μεγάλο μέρος του πλανήτη σαν γιορτή του Χριστιανισμού. Είναι όντως χριστιανικά; Τελικά σε ποιον Θεό πιστεύουν και λατρεύουν οι Χριστιανοί που δεν χρησιμοποιούν την εσωτερική τους διάκριση αλλά ακολουθούν πιστά κάτι που κάποτε μετέφεραν κάποιοι άλλοι πριν μερικές χιλιάδες χρόνια; Και γνωρίζουμε πολύ καλά τι γίνονταν αυτές τις μερικές χιλιάδες χρόνια πριν στον πλανήτη, και πως ο χριστιανισμός επιβλήθηκε σε ένα μεγάλο μέρος του πληθυσμού. Δίχως επιλογή, γιατί όποιος ακολουθούσε ανιμιστικές πρακτικές έβρισκε το θάνατο ή κατηγορούνταν για μάγος-μάγισσα. Ποιος πραγματικός θεός ακολουθεί επεκτατική πολιτική μοναρχών και βασιλιάδων, όπου αν δεν τον αναγνωρίσεις σαν ανώτερο-κυρίαρχο σου τότε θα βρεις τιμωρία;


Κάθε κυβερνήτης έχει ανάγκη τον κυβερνώμενο για να κυβερνάει. Αποκτάει δύναμη από τους ανθρώπους που του παραχωρούν την δύναμη τους και τον αναγνωρίζουν σαν ανώτερο. Ο Θεός-Δημιουργός των πάντων είναι η Πηγή της Δημιουργίας όλα απορρέουν από εκείνον, τα πάντα είναι εκείνος, άρα δεν χρειάζεται πιστούς-υποκείμενα-κυβερνώμενους. Γιατί αν χρειάζονταν θα πίστευε στον διαχωρισμό και όχι στην Ενότητα. Στην ουσία θα εξουσίαζε τον εαυτό του. Γιατί θα έβλεπε τον εαυτό του σαν κάτι διαφορετικό από εκείνον. Θα είχε σχιζοφρένεια και διάσπαση “προσωπικότητας”. Γι' αυτό ο Χριστός είχε πει πως “εγώ και ο Πατέρας είμαστε ένα” (Ιωάννης 10:30, NKJV). Γιατί αναγνώριζε την Ενότητα της δημιουργίας και του Δημιουργού. Και συνεχίζει να εξηγεί στο κατά Ιωάννην 14.


Βέβαια ο Χριστιανισμός δεν δέχεται την παραπάνω δήλωση του Ιησού και την παρερμηνεύει κάνοντας τον Χριστό σωτήρα και μεσάζοντα του κάθε ανθρώπου στον Θεό. Γιατί κάθε χριστιανός κατά βάθος πιστεύει σε ένα θεό που βρίσκεται έξω από εκείνον σε μια πραγματικότητα που λαμβάνει χώρα στον Παράδεισο. Δηλαδή ενισχύει τον διαχωρισμό την δημιουργίας και του Δημιουργού και θεωρεί βλασφημία ή βλάσφημο όποιον θεωρεί τον εαυτό του μέρος του Δημιουργού. Γιατί αν είσαι μέρος του Δημιουργού αυτόματα είσαι ο Δημιουργός. Δεν ξεχωρίζει τίποτα εσένα από τον Δημιουργό, εσύ και ο Δημιουργός είστε ένα. Αυτό βέβαια δε σε κάνει θεό προσωποκεντρικά και εγωιστικά αλλά τον Δημιουργό-Θεό τον κάνει εσένα. Ο Θεός είναι εσύ.


Όποιος αδυνατεί να συνειδητοποιήσει εσωτερικά το παραπάνω πέφτει σε παγίδες και αφήνεται στο έλεος τρίτων, παραχωρώντας τη δύναμη του, με πίστη στο διαχωρισμό κάνοντας τους τον Θεό του. Και έτσι γεννιέται ο “μύθος” του εξωγήινου θεού-δημιουργού κλπ. που υποστηρίζεται από μια μερίδα ανθρώπων που εγκυμονεί άλλους κινδύνους. Αλλά αυτό είναι ένα άλλο θέμα ίσως για επόμενη ανάρτηση.




Βρίσκεις το περιεχόμενο μας βοηθητικό; Υποστήριξε μας! Κέρασε μας έναν καφέ! 





You May Also Like

0 σχόλια