Αν ζούσαμε σε μια φυλετικά ουδέτερη κοινωνία

by - 27.10.23

Πριν λίγο καιρό προσπάθησα να εξηγήσω πως η σύγχυση που αντιμετωπίζουμε στις σχέσεις και σαν κοινωνία ευθύνεται στην σύγχυση των δύο φύλων γιατί δε γνωρίζει το καθένα το ρόλο του μέσα στην κοινωνία.

Στην ίδια ανάρτηση υποστήριξα πως πιστεύω ότι οδεύουμε σε μια φυλετικά ουδέτερη κοινωνία. Τι σημαίνει όμως αυτό; Πως θα είναι να ζεις σε μια ουδέτερη κοινωνικά εκδήλωση της θηλυκής σου ή αρσενικής ενέργειας – φύλου; Τι μορφή θα παίρνει αυτό στην κοινωνία;



Ας πάρουμε τα πράγματα από την αρχή. Τα τελευταία χρόνια παρατηρούμε ιδιαίτερα στην Αμερική αν και έχει εξαπλωθεί, όλο και περισσότεροι άνθρωποι να νιώθουν μια “σεξουαλική σύγχυση” όσον αφορά το φύλο που έχουν γεννηθεί. Με αποτέλεσμα να θέλουν είτε να αλλάξουν φύλο, είτε να μην θέλουν να ταυτοποιούνται με το φύλο της γέννησης τους, είτε να μην θέλουν να ταυτοποιούνται με κανένα φύλο. Επίσης όλο αυτό το “κίνημα” υποστηρίζει πως υπάρχουν αμέτρητα φύλα καθώς αδυνατούν να αντιληφθούν και να κατανοήσουν τη δυνατότητα της διαφορετικής έκφρασης που μπορεί να εκδηλώνεται μέσα από το ίδιο το φύλο. Με αποτέλεσμα να έχουν φτάσει σε ακραίο σημείο να πιστεύουν πως αν ένα παιδί δεν εκδηλώνει προτιμήσεις που κοινωνικά έχουν ταυτιστεί με αυτό το φύλο κάποιο λάθος έγινε και είναι τελικά το αντίθετο φύλο.


Για να ξεδιαλύνω οποιαδήποτε “σεξουαλική” σύγχυση (διαταραχή ταυτότητας φύλου) θα ήθελα να γίνει κατανοητό πως στο ανθρώπινο είδος, στη φύση, και σε ολόκληρο το σύμπαν υπάρχουν μόνο δύο φύλα και αυτό γίνεται αντιληπτό από το Νόμο του Γένους που δηλώνει πως σε όλα τα πράγματα υπάρχει ένα γένος. Όλα έχουν τις αρχές του Αρσενικού και Θηλυκού. Το Γένος εκδηλώνεται σε όλα τα επίπεδα. Δηλαδή στο φυσικό επίπεδο το διακρίνουμε με τον διαχωρισμό των φύλων (άντρας, γυναίκα). Σε ενεργειακό επίπεδο με την ηλεκτρική και μαγνητική ενέργεια κλπ.


Αν θέλουμε να πάμε τα πράγματα ένα βήμα παραπέρα και να τα εξετάσουμε σε βαθύτερο επίπεδο πρέπει να καταλάβουμε την φύση του πνεύματος, της ψυχής μας και του σώματος μας. Όλα μαζί αποτελούν την αγία τριάδα ένα “σύμβολο” που εμφανίζεται σε πολλές πεποιθήσεις σχετικά με την δημιουργία. Το πνεύμα ή αν θέλετε ο Θεός για να δημιουργήσει διασπάται σε δύο μορφές ή ενέργειες την αρσενική και τη θηλυκή. Έτσι κατά μία έννοια θα μπορούσαμε να πούμε πως όταν λέμε πως όλοι αποτελούμαστε και από τις δύο ενέργειες το γιν και το γιανγκ, σε κάθε γιν υπάρχει ένα κομμάτι γιάνγκ και σε κάθε γιανγκ υπάρχει ένα κομμάτι γιν όπως διαφαίνεται από το γνωστό σύμβολο. Εννοούμε πως κάθε άνθρωπος είτε άντρας είτε γυναίκα σε ανώτερο επίπεδο ή στο πνευματικό επίπεδο αποτελείται και από τις δύο ενέργειες. Έτσι ένα κομμάτι της αρχικής “ουδέτερης” ενέργειας που δημιουργεί-διασπάται σε θηλυκή και αρσενική, πηγαίνει στην ψυχή και εκδηλώνεται στο φυσικό πεδίο στο σώμα. Οπότε η ψυχή σου αποτελεί την αρσενική ή θηλυκή ενέργεια του θηλυκού ή αρσενικού σου σώματος. Κάθε άνθρωπος μαζί με την ψυχή του αποτελούν μια τέλεια αρμονική ενέργεια-δημιουργία-οντότητα. Κάθε άνθρωπος μαζί με την ψυχή του αποτελεί ένα τέλειο-ολόκληρο ον.


Έτσι βλέπουμε ξεκάθαρα πως το να είσαι άντρας ή γυναίκα δεν είναι μια “αίσθηση” αλλά καθαρά βιολογία. Μπορείς να αισθάνεσαι πιο αρσενικά σαν γυναίκα ή πιο θηλυκά σαν άντρας αλλά πάντα θα είσαι το βιολογικό σου φύλο.


Η ψυχή σου δεν τοποθετήθηκε κατά λάθος στο σώμα σου. Το σώμα σου είναι η φυσική εκδήλωση της ψυχής σου. Το σώμα σου είναι η φυσική απόδειξη πως η ψυχή σου μπορεί να δημιουργήσει μορφή και να ενσαρκωθεί.


Κι αυτό γιατί η κάθε κατάσταση ύπαρξης περνάει ένα εξελικτικό στάδιο μέχρι να φτάσει στην τέλεια-πλήρη εκδήλωση του για να προχωρήσει στο επόμενο. Από την ενέργεια, στην ύλη κλπ.


Αυτή την στιγμή στον πλανήτη η κάθε φυσική αρσενική και θηλυκή εκδήλωση του ανώτερου επιπέδου δεν έχει φτάσει ακόμα σε απόλυτη έκφραση. Δηλαδή ο κάθε άνδρας δεν έχει φτάσει σε πλήρη-τέλεια εκδήλωση της αρσενικής ενέργειας, η κάθε γυναίκα δεν έχει φτάσει σε πλήρη-τέλεια εκδήλωση της θηλυκής ενέργειας. Η ανικανότητα του ενός να εκφραστεί πλήρως επηρεάζει την τέλεια εκδήλωση του άλλου. Γιατί η κάθε ενέργεια χρειάζεται χώρο να εκφραστεί για την επίτευξη της αρμονίας.


Όταν λοιπόν επιτευχθεί αυτή η αρμονία θα μπορούσαμε να πούμε πως οδεύουμε σε ένα ανώτερο εξελικτικό στάδιο σαν πλανήτης και ανθρωπότητα. Αλλά ίσως όχι σε φυσική μορφή. Δηλαδή αν δούμε τα πράγματα λογικά όταν τα φύλα σε μια κοινωνία είναι κοινωνικά και προσωπικά ουδέτερα αυτό αυτόματα σημαίνει πως δεν έχουν αρσενικό ή θηλυκό ρόλο αλλά ούτε κυρίαρχη αρσενική ή θηλυκή ενέργεια. Όταν τα δύο φύλα είναι κοινωνικά αλλά και στις σχέσεις τους ουδέτερα δεν υπάρχει ηλεκτρική και μαγνητική ενέργεια, δεν υπάρχει έλξη, δεν υπάρχει αναπαραγωγή, τουλάχιστον όχι με τον καθιερωμένο τρόπο. Όταν ένα είδος δεν χρειάζεται το σεξ για να αναπαραχθεί σημαίνει πως έχει βρει ένα άλλο τρόπο να το κάνει “ενεργειακά”. Μια κοινωνία που δεν χρειάζεται σεξ-αναπαραγωγή-υλικά σώματα για να κατοικεί σημαίνει πως έχει υπερβεί την τρίτη διάσταση.


Τώρα θα μπορούσε κανείς εύλογα να σκεφτεί... Μήπως αυτοί οι άνθρωποι που δεν θέλουν να ταυτοποιούνται κοινωνικά και να διακρίνονται μέσω του φύλου τους υπερβαίνουν την τρίτη διάσταση; Όχι γιατί δεν μπορείς να υπερβείς καμία διάσταση αν αρνείσαι την βιολογική σου ύπαρξη. Είναι καθαρά ψυχική σύγχυση.


Στην πραγματικότητα κάθε άνθρωπος που επιλέγει να μην ταυτοποιείται, με όποιον τρόπο στην ουσία το πνεύμα του επέλεξε να εκδηλωθεί στο φυσικό πεδίο, για να αναπτυχθεί μέσω της ανθρώπινης εμπειρίας, απαρνιέται τον ίδιο του τον εαυτό και την ύπαρξη. Είναι κατά κάποιο τρόπο αυτό-μίσος. Και μίσος για όλη την φυσική εκδήλωση-ανθρώπινη εμπειρία. (Σε πνευματικό επίπεδο ένα μεγαλύτερο βαθύτερο κομμάτι μας μισεί τον εαυτό του, μισεί την δημιουργία και ζει αυτοκαταστροφικά. Γιατί δεν μπορεί να δεχτεί την μοναδική αλήθεια του σύμπαντος πως ότι υπάρχει είναι Θεός. Αυτό τι σημαίνει; Πως στην πραγματικότητα δεν υπάρχει τίποτα αλλά ένα και μοναδικό ον. Όταν φτάνουμε σε αυτή τη συνειδητοποίηση ακόμα και στο φυσικό επίπεδο έχουμε δύο επιλογές. Είτε να πέσουμε σε κατάθλιψη γιατί βλέπουμε πως τα πάντα είναι μάταια. Είτε να απολαύσουμε τη ζωή και την κάθε μοναδική εμπειρία που δημιουργεί ο διαχωρισμός. Όλο αυτό το “παραλήρημα” που αντιλαμβανόμαστε σαν ζωή, που δεν είναι παρά μια φαντασίωση του Δημιουργού για να διασκεδάσει τον εαυτό του στην αιωνιότητα.) Είναι μια μορφή σύνδρομου φυγής και άρνησης της πραγματικότητας. Κατά μία έννοια θα μπορούσαμε να πούμε πως είναι και μία στρατηγική αντιμετώπισης της πραγματικότητας. Μηχανισμοί άμυνας και αυτοσυντήρησης-επιβίωσης όπως ακριβώς συμβαίνει στην σχιζοφρένεια και στη διαταραχή πολλαπλής προσωπικότητας. Ο εγωισμός-άτομο για να επιβιώσει δημιουργεί έναν άλλο εαυτό. Και ζει μέσα από τη νέα του ταυτότητα γιατί μέσα από την παλιά δεν ήταν σε θέση να συνεχίσει να ζει.


Έτσι κάθε άντρας αλλάζει την ενέργεια του από αρσενική σε θηλυκή τον ρόλο του από ενεργητικό σε παθητικό γιατί η εμπειρία ζωής του ίσως να του είχε δείξει πως με το να είσαι πιο “μαλθακός” σαν άντρας τα πράγματα είναι πιο επικίνδυνα για σένα. Άρα με το να είσαι γυναίκα τα πράγματα έρχονται πιο εύκολα για εσένα. Που ξεκινάει όμως η διαστροφή; Υπάρχει “ανωμαλία” στη φύση; Στη φύση σαφώς και υπάρχει ανωμαλία άρα κάποιος θα σκεφτεί πως η ανωμαλία είναι κάτι το φυσικό. Το θέμα όμως με αυτή την δήλωση είναι πως κρίνεις ένα πρώιμο στάδιο φυσικής εκδήλωσης με το αμέσως επόμενο. Γιατί το πνεύμα στην υλική μορφή έχει εξελικτική πορεία από την ανόργανη ύλη μέχρι τελικά την ανθρώπινη μορφή, που βρίσκεται ακόμα στη διαδικασία να φτάσει στην ανώτερη της εκδήλωση του φυσικού επιπέδου. Κι εκεί ίσως να ευθύνεται η σύγχυση. Ίσως τα άτομα που παρουσιάζουν “σεξουαλικές ανωμαλίες” να βρίσκονται σε πρώιμα στάδια της φυσικής τους ανθρώπινης εκδήλωσης.


Τι γίνεται με τον έρωτα και την αγάπη όμως; Η αγάπη και ο έρωτας στην αγνή τους μορφή δεν παίζει κανένα απολύτως ρόλο στο που απευθύνονται. Η αγάπη είναι μια έκσταση που περιλαμβάνει τα πάντα γιατί όλα αξίζουν αγάπη. Τα πάντα είναι με αγάπη-αγαπητά. Η αγάπη όμως δε σημαίνει σεξουαλική προτίμηση, ούτε σεξουαλική εμπειρία, ούτε σεξουαλική ενέργεια. Γιατί η αγάπη εκπέμπει από το τσάκρα της καρδιάς ενώ η σεξουαλική έλξη από το δεύτερο τσάκρα το ιερό.


Κάθε ανώτερο εξελικτικό στάδιο αντιπροσωπεύεται από ένα τσάκρα γιατί η συνείδηση αναπτύσσεται χρωματικά σαν τα τσάκρας. Και οι διαστάσεις “δημιουργούνται” από τις καταστάσεις συνείδησης που εκπέμπουν σε αυτές τις συχνότητες. Έτσι ένα ον που πρόσφατα αποφοίτησε από την δεύτερη διάσταση επηρεάζεται ακόμα από αυτή γιατί δεν έχει αναπτύξει πλήρως το εγώ-ταυτότητα που αντιπροσωπεύεται από το τρίτο τσάκρα. Κι όσο προχωράμε διαστάσεις και επίπεδα συνειδητότητας κατευθυνόμαστε από το τσάκρα της καρδιάς.


Αυτό δείχνει πως τελικά κανένα ουσιαστικό πρόβλημα δεν υπάρχει αλλά ούτε και πρέπει να αντιμετωπίζεται σαν πρόβλημα η σεξουαλική σύγχυση. Αν θα έπρεπε να ονομαστεί κάπως θα ήταν πνευματική ανωριμότητα που εκδηλώνεται σαν σεξουαλική σύγχυση. Γιατί το κάθε φύλο δεν γνωρίζει την πραγματική του έκφραση ή δεν αφήνεται να εκφραστεί φυσικά χωρίς να χρειάζεται να ταυτοποιηθεί σαν “αντρική” ή “γυναικεία” συμπεριφορά. Για να καταλάβουμε καλύτερα την φύση της αρσενικής και θηλυκής ενέργειας στην φυσική εκδήλωση πέρα από την ανθρώπινη μορφή μπορούμε να μελετήσουμε το ζωικό βασίλειο. Κάθε διαφορετικό ζώο στο αρσενικό φύλο έχει άλλα “αντρικά” χαρακτηριστικά καθώς όλα τα ζώα δεν διακρίνονται για την σωματική τους δύναμη, δομή, ικανότητα. Αν συγκρίνουμε ένα λιοντάρι με ένα αρσενικό καναρίνι μονάχα σαν φυσική εκδήλωση της αρσενικής ενέργειας θα χαρακτηρίζαμε αλλιώς το λιοντάρι και ίσως να δίναμε πιο “λεπτεπίλεπτους” χαρακτηρισμούς στο καναρίνι εξαιτίας του μεγέθους του και της φυσικής του υπόστασης, αλλά αυτό δεν κάνει το ένα ζώο λιγότερο αρσενικό από το άλλο. Υπάρχουν ζώα στη φύση που από τη φύση τους τα έχουμε συνδέσει με ¨αρετές” του αρσενικού φύλου και ζώα που τα έχουμε στο μυαλό μας πιο θηλυκά και εύθραυστα, αλλά αυτό δε σημαίνει πως τα ίδια τα ζώα που παραπέμπουν περισσότερο σε μια μορφή ενέργειας (π.χ. αρσενική) δεν έχουν την αντίστοιχή τους αντίθετη σε φυσική μορφή (θηλυκή).


Ένας άλλος τρόπος να καταλάβουμε τη φυσική εκδήλωση μιας ενέργειας μέσα από διαφορετικές εκφράσεις είναι οι θεότητες. Η Ήρα, η Αφροδίτη, η Άρτεμις, η Δήμητρα, η Αθηνά ήταν όλες εκφράσεις της θηλυκής ενέργειας στην αρχαιότητα σε γυναικεία μορφή. Άλλες από αυτές πιο “θηλυκές” σύμφωνα με τον τρόπο που προσδιορίζουμε τις γυναίκες σήμερα και άλλες πιο “αρσενικές”. Η Άρτεμις ήταν θεά του κυνηγιού, ο κυνηγός όμως χρησιμοποιείται πολλές φορές στην μυθοπλασία σαν αρσενικό αρχέτυπο. Κάνει αυτό την θεά Άρτεμις λιγότερο γυναίκα; Κάνει κάθε κορίτσι η ενασχόληση με την άθληση ή το ποδόσφαιρο λιγότερο γυναίκα;


Η φυσική σου εκδήλωση σε κάνει αυτό που είσαι και σε προσδιορίζει σε άντρα ή γυναίκα. Το πως η κάθε ενέργεια επιλέγει να εκδηλωθεί μέσα από την φυσική εκδήλωση του άντρα ή γυναίκας που επέλεξε διαφέρει, όπως ακριβώς διαφέρει η κάθε αρσενική ή θηλυκή εκδήλωση των θεοτήτων κάτω από το ίδιο φύλο στην αρχαιότητα ή της ποικιλίας των ζώων στον πλανήτη.




Βρίσκεις το περιεχόμενο μας βοηθητικό; Υποστήριξε μας! Κέρασε μας έναν καφέ! 




You May Also Like

0 σχόλια