Γιατί τα καλά παιδιά δεν είναι ελκυστικά

Τα καλά παιδιά δεν είναι ελκυστικά γιατί είναι ανίκανα να παρέχουν containment (“περιορισμό”). Ποια είναι τα κοινά στοιχεία ενός “καλού” παιδιού; Ποιους άντρες συνήθως οι γυναίκες βάζουν σε friend zone χαρακτηρίζοντας τους ως “καλό παιδί”; Γιατί οι γυναίκες δεν έλκονται ερωτικά από τα καλά παιδιά;



Η ερωτική έλξη πέρα από την φυσική έλξη προϋποθέτει έναν μαγνητισμό που δημιουργείται εξαιτίας της πολικότητας. Κάθε γυναίκα που ζει από την θηλυκή της ενέργεια αυτόματα προσελκύεται από έναν άντρα που δρα από την αρσενική του ενέργεια. Αυτές οι δύο ενέργειες από τη φύση τους έλκονται σαν μαγνήτες γιατί ο ένας είναι ο αντίθετος πόλος έλξης του άλλου.


Τι γίνεται στην περίπτωση όμως των καλών παιδιών; Για να καταλάβουμε καλύτερα τι συμβαίνει με το φαινόμενο του καλού παιδιού, πρέπει να διευκρινίσουμε πρώτα τι οι γυναίκες βρίσκουν ελκυστικό και ποια είναι τα ελκυστικά χαρακτηριστικά της αρσενικής φύσης που χρειάζεται μια γυναίκα για να νιώσει έλξη για το αντίθετο φύλο.


Οι γυναίκες έχουν 3 βασικές ανάγκες που θέλουν να καλύπτονται από το σύντροφο τους. Να νιώθουν ασφάλεια, κυριότητα, αφοσίωση. Όποιος άντρας δεν είναι ικανός να παρέχει τα παραπάνω δεν βρίσκεται στην αρσενική του ενέργεια και δεν παρουσιάζεται ελκυστικός σε καμία γυναίκα που ζει από την θηλυκή της ενέργεια.


Ασφάλεια


Η ασφάλεια ίσως είναι η σπουδαιότερη ανάγκη της θηλυκής φύσης για να μπορεί να είναι και να εκφράζεται σαν θηλυκή. Κάθε γυναίκα για να μπορεί να αφεθεί να ζει από την θηλυκή της ενέργεια πρέπει να αισθάνεται ότι οι ανάγκες τις παρέχονται και καλύπτονται από την αρσενική ενέργεια και εκείνη δεν χρειάζεται να κάνει τίποτα για να επιβιώσει. Κάθε φορά που κάθε γυναίκα αναγκάζεται να κάνει και όχι να είναι ενεργεί από την αρσενική της ενέργεια και όχι από τη θηλυκή.

Τι σημαίνει ασφάλεια όμως;

Ασφάλεια σημαίνει ένας υγιής χώρος για έκφραση-να είσαι ο εαυτός σου. Η ασφάλεια πρέπει να συνοδεύεται από εμπιστοσύνη, πως όχι μόνο ο άντρας έχει την ικανότητα να παρέχει στην γυναίκα ασφάλεια από εξωγενείς παράγοντες, αλλά πως και ο ίδιος δεν θα αποτελέσει απειλή ούτως ώστε πάντα η γυναίκα να έχει κάτω τις άμυνες της και να μην χρειάζεται η ίδια να προστατεύσει τον εαυτό της. Όταν η γυναίκα βρίσκεται σε αμυντική στάση γιατί δεν νιώθει ασφάλεια στο περιβάλλον της δεν βρίσκεται στην θηλυκή της ενέργεια.


Κυριότητα


Κυριότητα σημαίνει υγιής περιορισμός. Ένα σπίτι παρέχει ασφάλεια γιατί είναι ένας χώρος που παρέχει συγκεκριμένα όρια μέσα στα οποία η γυναίκα μπορεί να εκφραστεί και να ανθίσει. Για να καταλάβετε καλύτερα το παραπάνω σκεφτείτε την γυναικεία μήτρα. Από τη φύση της η θηλυκή ενέργεια χρειάζεται έναν υγιή περιορισμό, ασφαλή χώρο για να εκφραστεί, δημιουργήσει, ανθίσει και στην περίπτωση της μήτρας να δημιουργήσει νέα ζωή. Κάθε ζωή για να ανθίσει χρειάζεται ένα υγιή περιορισμό είτε ένα ασφαλές περιβάλλον που το περικλείει. Ακόμα κι αν αυτό ονομάζεται ολόκληρος πλανήτης. Σκεφτείτε την ίδια τη Γη πως δημιουργεί τις κατάλληλες συνθήκες μέσα σε μια μπάλα που αιωρείται στο σύμπαν και φιλοξενεί ζωή. Το “διάστημα” ίσως είναι ο υγιής περιορισμός για τη γη να ευδοκιμήσει-δημιουργήσει. Η ατμόσφαιρα είναι ο υγιής περιορισμός από το υπόλοιπο σύμπαν που δημιουργεί τις κατάλληλες συνθήκες για ζωή.

Κυριότητα σημαίνει πως έχω κάτι γιατί το θέλω, το αγαπάω, το προστατεύω. Κυριότητα σημαίνει κατέχω κάτι, το κάνω δικό μου, κάτι γίνεται κομμάτι μου μέρος από εμένα.

Η κυριότητα είναι συνώνυμο της κυριαρχίας. Για να καταλάβουμε καλύτερα την αρσενική επικράτηση-κυριαρχία πάνω στη θηλυκή έκφραση ας πάρουμε σαν παράδειγμα τον Αυτοκράτορα στα Ταρώ. Ο Αυτοκράτορας στα Ταρώ είναι ο απόλυτος άρχοντας-κυρίαρχος πάνω στην κτίση. Την κτίση ή την θηλυκή ενέργεια ή την Μητέρα Φύση την αντιπροσωπεύει η αυτοκράτειρα. Ο πραγματικός αυτοκράτορας δεν καταδυναστεύει αλλά είναι ο φύλακας και υπερασπιστής του βασίλειού του. Έχει ευθύνη για αυτό, για την ευδαιμονία όλων των ανθρώπων του. Ο πραγματικός αυτοκράτορας παίρνει ευχαρίστηση από την ικανότητα του να παρέχει, να προστατεύει, και να ακμάζει-επεκτείνει την αυτοκρατορία του.

Αυτό που προσφέρει η κυριότητα στις γυναίκες είναι μια αίσθηση of belonging. Belong σημαίνει ανήκω αλλά όχι μόνο σαν ιδιοκτησία αλλά σαν αίσθηση αποδοχής. Το να ανήκω (belonging) είναι το συναίσθημα ασφάλειας, αποδοχής, συμπερίληψης, και αναγνώρισης μέσα από την αυθεντικότητα της ύπαρξης ενός ατόμου.

Υπάρχουν δύο διαφορετικά συναισθήματα που περικλείονται στην κυριότητα. Το “σου ανήκω” και δεύτερον “μου ανήκεις”. Σου ανήκω συναισθηματικά σημαίνει εμπιστεύομαι τον εαυτό μου σε σένα. Μου ανήκεις συναισθηματικά σημαίνει κάνω ότι περνάει απ' το χέρι μου για να σε προστατέψω. Οπότε στην κυριότητα υπάρχει μια αλληλεπίδραση μεταξύ της θηλυκής και αρσενικής ενέργειας για να επιτευχθεί κυριότητα. Αν η γυναίκα δεν παραχωρήσει τον εαυτό της μέσα από την εμπιστοσύνη στον άντρα ότι έχει την ικανότητα να την προστατέψει δεν μπορεί να υπάρξει κυριότητα. Η κυριότητα δεν επιτυγχάνεται μονόπλευρα. Το σου ανήκω πρέπει πάντα να απαντάται από το μου ανήκεις για να επιτευχθεί κυριότητα και το αντίστροφο. Ποτέ δεν μπορεί να υπάρξει κυριότητα “μου ανήκεις” αν δεν υπάρχει εμπιστοσύνη στο αρσενικό για να μπορεί να υπάρξει το “σου ανήκω”.


Αφοσίωση


Η αφοσίωση είναι η μεγαλύτερη πράξη αγάπης. Μόνο “ισχυροί” άντρες είναι ικανοί να αφιερώσουν τη ζωή τους στη φροντίδα και προστασία μιας γυναίκας.

Αφοσίωση είναι μια εκδήλωση πίστης-προσήλωσης και αγάπης για κάτι μέσα από εκτενή φροντίδα. Μια δέσμευση για φροντίδα που απορρέει από την ίδια αγάπη. Η αφοσίωση θα μπορούσαμε να πούμε ότι είναι μια αρετή που απορρέει από την ικανότητα-αυτοπεποίθηση της αρσενικής φύσης να παρέχει και να κρατάει υποσχέσεις γιατί είναι θέμα τιμής. Η εντιμότητα είναι κατά μία έννοια απόδειξη ικανότητας. Γιατί χωρίς απόδειξη-κάτι χειροπιαστό δεν υπάρχει ικανότητα ούτε “τιμιότητα”. Δηλαδή υπάρχει έλλειψη τιμής αφού η αντρική φύση μετριέται μέσα από την υλική απόδειξη. Έντιμος: εν+τιμή= μέσα+αξία. Άρα η εντιμότητα είναι συνώνυμο της προσωπικής αξίας που καθορίζεται μονάχα μέσα από την υλική απόδειξη και κυριαρχία για τους άντρες.


Είναι λεπτές οι γραμμές που διαχωρίζουν αυτές τις παραπάνω έννοιες με τις οποίες προσπάθησα να εξηγήσω την βαθύτερη ανάγκη της γυναικείας φύσης* για να είναι και να υπάρχει σαν θηλυκή. Θα μπορούσαν να περιγραφούν με περισσότερες λέξεις ή με λιγότερες αλλά η ουσία παραμένει ίδια. Η κάθε γυναίκα για να ενεργεί μέσα από τη θηλυκή της ενέργεια πρέπει να έχει ένα αρσενικό δίπλα της που να της παρέχει ασφάλεια σε φυσικό, νοητικό και συναισθηματικό επίπεδο. Πρέπει να νιώθει ότι βρίσκεται σε ένα ασφαλές περιβάλλον για να μπορεί να είναι θηλυκή και να αισθάνεται ότι η θηλυκότητα της αναγνωρίζεται και είναι ποθητή-επιθυμητή.


*Η βαθύτερη ανάγκη της γυναικείας φύσης

Η βαθύτερη ανάγκη της γυναικείας φύσης περιγράφεται από την λέξη containment. Τι σημαίνει όμως containment; Για να καταλάβουμε καλύτερα τον όρο containment πρέπει να δούμε τι σημαίνει η λέξη contain και container. Το contain σημαίνει περιέχω, περιλαμβάνω, εσωκλείω. Το container σημαίνει δοχείο. Άρα το containment είναι το αποτέλεσμα που επιτυγχάνεται μέσα από το contain και container.


Όλα τα παραπάνω χρειάζονται ένα “κυριαρχικό” άτομο για να μπορούν να εκδηλωθούν σαν μια αρμονική σχέση και συνύπαρξη της θηλυκής ενέργειας με την αρσενική. Γιατί η θηλυκή ενέργεια χρειάζεται χώρο για να εκδηλωθεί μέσα από την προστασία-κλοιό της αρσενικής. Η θηλυκή ενέργεια χρειάζεται περιορισμό για να ευδοκιμήσει. Γιατί η θηλυκή ενέργεια δεν νιώθει προστασία στην ελευθερία. Αλλά σε διαρκή άμυνα για επιβίωση από το περιβάλλον της.


Τα καλά παιδιά συνήθως δεν έχουν σε τίποτα κοινό με τον περιορισμό και τον έλεγχο. Αντίθετα θα λέγαμε είναι συγκαταβατικά, αδύναμα στο να παίρνουν πρωτοβουλίες και να κάνουν σχέδια, με αποτέλεσμα η γυναίκα για να φέρει σε ισορροπία αυτή τους την αδυναμία, να λαμβάνει τον έλεγχο της σχέσης εκτελώντας χρέη αρσενικού.


Τα καλά παιδιά δεν σου εμπνέουν “εμπιστοσύνη” και ασφάλεια γιατί δεν είναι προενεργητικά (proactive) αλλά βρίσκονται πάντα στο παρασκήνιο σαν τον δεύτερο πρωταγωνιστή της ταινίας που προσπαθεί να κάνει σχέση με την πρωταγωνίστρια. Συμπεριφέρονται φιλικά και υποστηρικτικά για την εξέλιξη και την πλοκή της ταινίας αλλά ποτέ δεν αναλαμβάνουν τον ρόλο του πρωταγωνιστή στη ζωή της πρωταγωνίστριας. Η εκτίμηση δεν σημαίνει εντίμηση. Γιατί οι προσπάθειες για απόδειξη αξίας γίνονται για την αναγνώριση αξίας. Το κάθε καλό παιδί πασχίζει να αναγνωριστεί η αξία του μέσα από την καλοσύνη-από καλές πράξεις. Που σκοπό έχουν να ανεβάσουν την αξία του στα μάτια του θηλυκού. Αλλά κάθε υγιές θηλυκό που έχει έναν κύκλο επαφών καλοσύνης δεν θα αναγνωρίσει την καλοσύνη σαν αρσενική αρετή αλλά σαν αδυναμία-μαλθακότητα. Γιατί ναι μεν μπορεί να παρουσιάζονται “άκακοι” και ότι δεν αποτελούν απειλή παρέχοντας ένα ποσοστό ασφάλειας. Αλλά αυτή η ασφάλεια δεν είναι αρκετή για να δημιουργούν τις συνθήκες ασφάλειας εξολοκλήρου.


Η γυναικεία τιμή


Από την άλλη η γυναικεία αξία αποδεικνύεται από τον περιορισμό με περιορισμό. Ποια λέμε είναι η γυναικεία τιμή; Για ποια τιμή οι άντρες προστατεύουν τις γυναίκες; Η γυναικεία τιμή είναι η παρθενία ή αθωότητα. Κατά μία έννοια η γυναικεία τιμή είναι η κατάσταση της θηλυκής ενέργειας να είναι ο εαυτός της και να εκφράζεται όπως την έπλασε η φύση. Μια γυναίκα για να διατηρήσει την παρθενία της ή αθωότητα της-θηλυκή φύση, απαλότητα-τρυφερότητα (softness) χρειάζεται περιορισμό. Στην περίπτωση της παρθενίας αυτό σημαίνει αποχή από το σεξ και άρα περιορισμό-προστασία από ότι μπορεί να απειλήσει ή να κλέψει την παρθενία. Κατά τον ίδιο τρόπο με την “αθωότητα” ή θηλυκή έκφραση χρειάζεται περιορισμό, άρα ασφαλές περιβάλλον και επιβεβαίωση άρα αφοσίωση ότι μπορεί να διατηρήσει αυτή της την “αθωότητα”.


Γι' αυτό οι πραγματικοί άντρες που δρουν από την αρσενική τους ενέργεια προστατεύουν την γυναικεία τιμή δηλαδή την δυνατότητα της να παραμείνει θηλυκή και “παρθένα”-αθώα και δεν εκμεταλλεύονται την ανάγκη της γυναικείας φύσης για κυριότητα προς όφελος τους όπως συμβαίνει με τον πλανήτη Γη. Η τοξική αρρενωπότητα αυτή τη στιγμή εκμεταλλεύεται την κυριότητα επί της Γης για να αποδείξει την αντρική της εντιμότητα-αξία με αποτέλεσμα να υπερεκμεταλλεύται τους φυσικούς της πόρους και να την αφήνει “χρησιμοποιημένη” και άγονη. Το ίδιο κατά κάποιο τρόπο συμβαίνει και με τις σχέσεις όταν οι γυναίκες αποτελούν την απόδειξη αξίας στη ζωή του άντρα μέσα από την κυριότητα, αλλά σε αντίθεση εκείνοι δεν είναι ικανοί να προστατέψουν την τιμή της (την δυνατότητα της να παραμείνει θηλυκή) αλλά την εκμεταλλεύονται για να ανεβάσουν οι ίδιοι την αξίας τους.


Η παρουσία της γυναίκας στη ζωή ενός άντρα αυτόματα του ανεβάζει την αξία. Αντίθετα η παρουσία ενός άντρα ή πολλών στη ζωή μιας γυναίκας ρίχνει την αξία της. Ένας άντρας σε σχέση ή παντρεμένος, όταν έχει στη ζωή του μια γυναίκα ειδικά μια όμορφη γυναίκα ανεβαίνει αυτόματα η αξία του, γιατί η κυριότητα όπως είπαμε και παραπάνω δείχνει και αποδεικνύει την αντρική ικανότητα, άσχετα αν αυτή η ικανότητα-αξία του αποδεικνύεται έμπρακτα και στη γυναίκα που έχει δίπλα του. Από την άλλη κάθε γυναίκα που έχει έναν ανάξιο άντρα δίπλα της να τις προσφέρει τις βασικές ανάγκες για επιβίωση, αυτόματα ρίχνει την αξία της γιατί αποδεικνύει πως δεν έχει καμία τιμή προς υπεράσπιση από την παρουσία ενός αρσενικού. Ότι μπορεί να είναι με έναν άντρα ακόμα κι αν αυτός δεν προσφέρει τίποτα προς ανταπόδοση για να υπάρχει στη ζωή του. Έτσι στην ουσία δεν γίνεται κανένα “συνάλλαγμα τιμής” αφού έχει παραδώσει τον εαυτό της δωρεάν, αφαιρώντας την αξία της και ο μόνος που βγήκε κερδισμένος είναι ο άντρας της σχέσης.


Η διαφορά έλξης

Όλα τα παραπάνω οι άντρες τα αντιλαμβάνονται σε ένα βαθμό αλλά μέσα από διαφορετική οπτική. Ο άντρας στη σχέση θέλει να αισθάνεται εκλεκτός, μοναδικός και ιδιαίτερος. Κι αυτό πηγάζει από τη φύση της αρσενικής ενέργειας όταν τελικά μονάχα ένα σπερματοζωάριο επιλέγεται από το ωάριο για να το γονιμοποιήσει. Η αρσενική φύση δεν αισθάνεται ικανοποίηση αν δεν έχει αγωνιστεί για να κατακτήσει. Όταν κάτι του προσφέρεται στο πιάτο αυτόματα υποβαθμίζει την αξία του (και την προσωπική και του "αντικειμένου") γιατί δεν έκανε καμία προσπάθεια να το κερδίσει από μόνος του. Η έλλειψη προσπάθειας υποδηλώνει έλλειψη αξίας. Ποτέ ο άντρας δεν θα νιώθει ικανοποίηση όταν γίνεται το έπαθλο γιατί πάει ενάντια στην ίδια τη φύση και τη βιολογία. Γι' αυτό ακόμα κι αν κυνηγάς αιώνια έναν άντρα για να τον κερδίσεις εκείνος δε θα σε πάρει ποτέ σοβαρά γιατί δεν έκανε τίποτα για να αξίζει την παρουσία σου. Αυτή η δυναμική της γυναίκας κυνηγού και του άντρα επάθλου που παρατηρείται τα τελευταία χρόνια βγάζει και τους δύο ηττημένους. Γιατί ακόμα κι αν υπάρχει φυσική έλξη, ταυτόχρονα υπάρχει μια εσωτερική πάλη που δημιουργείται εξαιτίας της αλλαγής πολικότητας στη σχέση, αφού κανένας δεν βρίσκεται σε ευθυγράμμιση με τον εαυτό του και δεν υπηρετεί τον πρωταρχικό του ρόλο.


Βρίσκεις το περιεχόμενο μας βοηθητικό; Υποστήριξε μας! Κέρασε μας έναν καφέ! 



You May Also Like

0 σχόλια