Το σκοτάδι

Αυτό το κείμενο είναι μια συνέχεια του προηγούμενου post. Θα μπορούσαμε να πούμε ότι τα τελευταία χρόνια μας απασχόλησαν αρκετά διάφορες θεωρίες συνωμοσίας και κάθε άνθρωπος που αποφάσιζε να πιστέψει σε κάτι άλλο από την “πραγματικότητα” θεωρούνταν συνωμοσιολόγος. Που βασίζονται όμως όλες οι θεωρίες συνωμοσίας; Που θα λέγαμε ότι βρίσκεται η ρίζα τους; Στο σκότος. Ή στο κακό.


Κάθε θεωρία συνωμοσίας αυτή τη στιγμή στην πραγματικότητα παρουσιάζει μια αλήθεια που δεν έχει καθολική ισχύ, με αποτέλεσμα να βρίσκεται στο “σκοτάδι” ή γενικά σαν κρυφή αλήθεια ή μυστικό από την πλειοψηφία. Ότι δεν είναι γνωστό είναι άγνωστο, ότι δεν είναι φανερό είναι κρυφό, ότι δεν διαφαίνεται στο φως κρύβεται στη σκιά ή δημιουργεί μια σκιά. Και σύμφωνα με την πνευματικότητα ή αν θέλετε την ψυχολογία του Καρλ Γιούνγκ όλοι έχουμε μια σκιά ή μια πραγματικότητα που θέλουμε να κρύψουμε, και σε μεγαλύτερη κλίμακα το ίδιο συμβαίνει και στην κοινωνία γιατί η δυαδικότητα και η πολικότητα εκφράζεται μέσα από πολλές μορφές σε ατομικό και μακροκοσμικό επίπεδο.

Έτσι λοιπόν σαν κοινωνία και εκ του αποτελέσματος της δυαδικότητας της ύπαρξης μας στην 3η διάσταση είναι φυσιολογικό να υπάρχει το καλό και το κακό. Άρα αυτό που κάνει κάθε θεωρία συνωμοσίας, είτε ανταποκρίνεται είτε δεν ανταποκρίνεται στην αλήθεια, είναι τουλάχιστον να φέρνει στο φως ότι προσπαθούσε να κρυφτεί και ήταν πολύ πιθανό να υπάρχει στο σκοτάδι. Ακόμα και κανένα πραγματικό ίχνος αλήθειας να κρύβουν οι θεωρίες συνωμοσίας, προσφέρουν αλήθεια. Γιατί; Γιατί μόνο ρόδινα δεν είναι πλασμένος ο κόσμος μας και αυτό δεν μπορεί να το αρνηθεί κανείς. Στην πραγματικότητα η κάθε θεωρία συνωμοσίας βασίζεται στην αλήθεια γιατί ο κόσμος μας έχει θεμέλια στην δυαδικότητα και αυτό σημαίνει πως το κακό υπάρχει.


Τι σχέση έχουν όλα αυτά και γιατί μας ενδιαφέρουν;


Επειδή ακριβώς το κακό υπάρχει και θα συνεχίσει να υπάρχει αυτό σημαίνει ότι θέλει να επιβιώσει και να παραμείνει στον πλανήτη. Ο πλανήτης σαν ξεχωριστή αυτοκυρίαρχη οντότητα έχει ξεκινήσει το πνευματικό του ταξίδι δισεκατομμύρια χρόνια πριν και πλέον είναι σε θέση να μεταφερθεί από την 3η διάσταση στην 5η διάσταση (4η πυκνότητα). Για να το πετύχει αυτό πρέπει να σταματήσει να συγχρονίζεται ενεργειακά στην συχνότητα του φόβου και του διαχωρισμού αλλά να συντονίζεται στην συχνότητα της αγάπης και της ενότητας.

Εμείς μπορούμε να τον βοηθήσουμε ενεργειακά σε αυτήν την μετάβαση και όσοι βρισκόμαστε εδώ δεν είμαστε στην πραγματικότητα τυχαία. Αλλά επειδή ακριβώς δεν είμαστε μόνοι εδώ και αυτός ο πλανήτης έχει ιστορία που δεν είμαστε σε θέση να γνωρίζουμε, είναι εμφανής πως όσα συμβαίνουν που θέλουν να συνεχίσουν να μας κάνουν να ζούμε χωριστά και με φόβο δεν γίνονται τυχαία.


Το σκοτάδι

Το σκοτάδι επιβιώνει στο σκοτάδι και τρέφεται από το σκοτάδι. Στο σκοτάδι δεν του αρέσει το φως. Αυτό τι σημαίνει; Πως για να συνεχίσει να επιβιώνει πρέπει να συνεχίσει να δημιουργεί τις συνθήκες που συμβάλλουν στην επιβίωση του και την εξυπηρετούν. Όλα τα αρνητικά συναισθήματα και έντονες δραματικές καταστάσεις και χάος τροφοδοτούν το σκοτάδι, μαζί και όλες τις υπάρξεις που βρίσκονται με το μέρος του σκοταδιού-“κακού”.

Άρα κατά μια έννοια όταν η αλήθεια φέρνει στο φως-επιφάνεια ότι κρύβονταν στο σκοτάδι, δρα ενάντια του με αποτέλεσμα να το απειλεί. Και σίγουρα το σκοτάδι δε θα πέσει αμαχητί, οπότε με ένα περίτεχνο τρόπο βρήκε να ονομάσει ότι πάει να το ξεσκεπάσει θεωρίες συνωμοσίας και τους ανθρώπους συνωμοσιολόγους.



Αυτό τι σημαίνει; Ότι πρέπει να πιστεύουμε ή να δίνουμε βάση στις θεωρίες συνωμοσίας που κυκλοφορούν εκεί έξω; Όχι απαραίτητα, γιατί ότι σκέφτεσαι το τροφοδοτείς. Το μόνο που μπορούμε να κάνουμε είναι να αναγνωρίσουμε ότι το σκοτάδι υπάρχει και θέλει να εκφραστεί-επιβιώσει, όπως ακριβώς και το καλό υπάρχει και θέλει να εκφραστεί-επιβιώσει. Το θέμα είναι σε τι κόσμο θέλουμε να ζούμε και με τι κόστος. Σε έναν κόσμο που ζούμε ελεύθεροι σύμφωνα με τις επιλογές μας ή σε έναν κόσμο που ζούνε εις βάρος μας και ελεγχόμαστε απ' το φόβο;



Βρίσκεις το περιεχόμενο μας βοηθητικό; Υποστήριξε μας! Κέρασε μας έναν καφέ! 




You May Also Like

0 σχόλια