Οι άντρες είναι εύκολοι;

Ανά τους αιώνες από τα αρχαία ακόμη χρόνια θα μπορούσαμε να πούμε πως ο ρόλος του άντρα στις σχέσεις ήταν αυτός του “κατακτητή”. Έχουμε ακούσει σε μύθους, ιστορίες, και ιστορικά γεγονότα να γίνονται αρπαγές γυναικών προς κατάκτηση από αντρικές ιστορικές προσωπικότητες, βασιλιάδες, σουλτάνους κλπ. Πάντα οι άντρες είχαν στην “κατοχή” τους και υπό την “προστασία” τους έναν αριθμό γυναικών σαν “χαρέμι” ή αν αυτό δεν υποστηρίζονταν από την θρησκεία τους ή την εποχή πάντα ακούγαμε ότι οι άντρες είχαν έναν μεγαλύτερο αριθμό γυναικών που παντρεύονταν ή διατηρούσαν σχέσεις καθ' όλη τη διάρκεια της ζωής τους.


Θέλετε η φύση της αρσενικής ενέργειας του “κατακτητή” να έχει γραφτεί στη μνήμη του DNA με αποτέλεσμα και στα μεταγενέστερα χρόνια στην σύγχρονη εποχή να επικρατεί η ίδια λογική; Γιατί είναι τόσο εύκολο στους άνδρες να “δίνονται”;

Θα μπορούσαμε να πούμε ότι είναι μέρος της αντρικής φύσης η “προσφορά” αλλά όταν αυτό έχει να κάνει με τον ίδιο μας τον εαυτό δεν θα έπρεπε να είμασταν πιο προσεκτικοί;

Παρατηρείται στις σχέσεις που συνάπτουν οι άντρες να μην υπολογίζουν τόσο τις συνέπειες γιατί θα μπορούσαμε να πούμε ότι στην πλειοψηφία δεν επενδύουν συναισθηματικά αλλά οδηγούνται από τις ορμές τους. Άλλωστε δεν είναι κρυφό ότι οι άντρες έλκονται από την εμφάνιση σε αντίθεση με τις γυναίκες που τους ελκύει ένα σύνολο πραγμάτων.

Οι άντρες συνηθίζουν να εμπλέκονται με το αντίθετο φύλο ερωτικά χωρίς συστολή γιατί πιστεύουν πως δεν έχουν και τίποτα να προστατέψουν. Αντίθετα οι γυναίκες στην πλειοψηφία τείνουν να είναι περισσότερο προσεκτικές γιατί έχουν πολλά περισσότερα να ρισκάρουν π.χ την πιθανότητα ανεπιθύμητης εγκυμοσύνης. Μια εγκυμοσύνη μπορεί να φέρει τα πάνω κάτω στη ζωή μιας γυναίκας ενώ ένας άντρας όταν δεν εμπλέκεται συναισθηματικά με τον ερωτικό του σύντροφο είναι ευκολότερο να περάσει αυτή την κατάσταση αλώβητος. Αλλά γιατί οι άντρες πιστεύουν πως δεν έχουν τίποτα να προστατέψουν εξαρχής;

Οι σχέσεις οποιαδήποτε μορφής στηρίζονται στην ειλικρίνεια, τον σεβασμό, την εκτίμηση, και την αγάπη. Άρα ένας άνθρωπος που συνάπτει υγιείς σχέσεις πρέπει να διακρίνεται πρώτα από αυτά τα στοιχεία σαν “προσωπικότητα”. Έτσι παρατηρούμε πολλούς άντρες να μην διατηρούν μια υγιή σχέση με τον εαυτό τους όταν δεν καταλαβαίνουν ότι πρέπει να τον προστατέψουν γιατί δεν αναγνωρίζουν την δική τους “ευαισθησία”. Ένας άνθρωπος χωρίς αυτοαγάπη, αυτοσεβασμό, αυτοεκτίμηση, αυτογνωσία μπορεί πολύ εύκολα να δίνεται και να μην προστατεύεται γιατί δεν βλέπει κάτι ξεχωριστό ιδιαίτερο ή πολύτιμο στην ύπαρξη του.

Αν από την άλλη αρχίσει να βλέπει και να αντιμετωπίζει τον εαυτό του σαν ένα μικρό παιδί πόσο εύκολα θα άφηνε αυτό το μικρό παιδί να εμπλέκεται σε καταστάσεις που ναι μεν μπορεί να του προσφέρουν πρόσκαιρη απόλαυση αλλά αδυνατούν να το “προστατέψουν”; Αλλά αντίθετα το εκθέτουν και το εκδίδουν φθηνά σε καταστάσεις που κατά βάθος μπορεί να μην του αξίζουν.

Επειδή λοιπόν οι άντρες στην πλειοψηφία δεν βλέπουν τον εαυτό τους με αυτή την ευαισθησία δρουν ακριβώς με τον ίδιο τρόπο που αντιμετωπίζουν και τον εαυτό τους στις ερωτικές τους σχέσεις. Βιαστικά και επιπόλαια χωρίς κέρδος για κανέναν.

Με αυτόν τον τρόπο όμως εκπαιδεύουν και τις γυναίκες, που ενώ από τη φύση τους είναι πιο ευαίσθητες, ως ανταπόδοση να τους συμπεριφέρονται με τον ίδιο και καμιά φορά ακόμη και χειρότερο τρόπο. Έτσι οι σχέσεις και η δυναμική εξισώνονται μέχρι και τα δύο φύλα να αναγνωρίσουν την εύθραυστη φύση τους ώστε να αντιμετωπίζουν τον εαυτό τους και τους άλλους με αγάπη ακόμα κι αν πρόκειται για σχέσεις της μιας βραδιάς.

Είναι πολύ εύκολο να πείσουμε τους εαυτούς μας ότι βγαίνουμε κερδισμένοι μέσα από εφήμερες σχέσεις. Εξάλλου επικρατεί η άποψη πως ο άντρας πρέπει να 'χει εμπειρία. Αλλά μήπως ήρθε η ώρα να αλλάξουμε αυτήν την πεποίθηση;



Βρίσκεις το περιεχόμενο μας βοηθητικό; Υποστήριξε μας! Κέρασε μας έναν καφέ! 


You May Also Like

0 σχόλια