Γιατί είσαι ακόμα single

Η πατριαρχική μας κοινωνία μας έχει οδηγήσει στο να αποτελούμαστε από γυναίκες που έχουν κυρίαρχη την αρσενική τους ενέργεια και από άντρες που είναι απλά μπερδεμένοι και ανήμποροι να διαχειριστούν την αλλοιωμένη κατάσταση που η κοινωνία ώθησε τις γυναίκες να λειτουργούν.

Πως ξεκίνησαν όλα όμως;

 


Όταν για χιλιάδες χρόνια οι γυναίκες αποτελούσαν υποδεέστερο ρόλο στην κοινωνία χωρίς να αναγνωρίζεται η αξία και η “ισότητά” τους καταλαβαίνετε για τι πίεση μιλάμε και πως αυτό μπορεί να φέρει τα αντίθετα αποτελέσματα, όταν παρουσιάστηκε η ευκαιρία για αλλαγή. Ήρθαν τα πάνω κάτω αντί να ισοσταθμίσουν.

Με το να λέμε ότι οι άντρες και οι γυναίκες είναι ίσοι εννοούμε το ίδιο με το ότι οι άνθρωποι τα ζώα και τα φυτά στον πλανήτη είναι ίσοι. Δεν είδα όμως κανέναν να έχει την απαίτηση από τα ζώα του πλανήτη να κάνει τις ίδιες εργασίες με τους ανθρώπους για να αποδείξει την αξία και ισότητα της ύπαρξης του. Είναι σαν να ζητάς από ένα καναρίνι να αντικαταστήσει έναν ελέφαντα που δεν έχουν την ίδια σωματική διάπλαση και ιδιότητες. Άλλα πράγματα μπορεί να προσφέρει το καναρίνι και σε άλλα πράγματα μπορεί να φανεί χρήσιμος ένας ελέφαντας. Αυτό δεν κάνει το ένα ζώο λιγότερο σημαντικό από το άλλο.

Το ίδιο ισχύει και με τους ανθρώπους και τις διαφορές ανάμεσα στα δύο φύλα. Μόνο που οι γυναίκες με σκοπό να αποδείξουν την αξία τους και την ισότητα τους κατάφεραν να αντικαταστήσουν τους άνδρες.

Που κολλάνε όμως όλα αυτά με τις σχέσεις θα σκεφτείτε. Είναι όμως η αρχή όλου του κακού!

Επειδή ακριβώς οι γυναίκες λειτουργούν από την αρσενική τους ενέργεια έχει σαν αποτέλεσμα να μην είναι τόσο “θελκτικές” με πριν. Γιατί ένας “άντρας” προσελκύεται από την θηλυκή ενέργεια και όχι από την ενέργεια του ίδιου του του φύλου ή την ενέργεια που κατέχει ο ίδιος. Για να είναι μια σχέση-ένωση της θηλυκής και αρσενικής ενέργειας σε ισορροπία πρέπει αυτή η ένωση να έχει στον ίδιο βαθμό τις δύο διαφορετικές ενέργειες. Έτσι δεν μπορεί να προκύψει σχέση-ένωση ανάμεσα σε δύο ανθρώπους αν οι ενέργειες μέσα από τις οποίες λειτουργούν-κατέχουν-εκπέμπουν είναι ίδιες.

Το ίδιο κατά κάποιο τρόπο ισχύει και με τα ζώδια όταν είναι δύσκολο άνθρωποι του ίδιου ζωδίου-στοιχείου να έχουν καλή σχέση αφού είναι σε μεγάλο βαθμό ίδιοι με αποτέλεσμα οι προσωπικότητες τους να έρχονται σε σύγκρουση. (Έχετε σκεφτεί γιατί τα ζώδια της φωτιάς ταιριάζουν περισσότερο με τα ζώδια του αέρα, και του νερού με της γης; Όλα έχουν να κάνουν στην ουσία με τα στοιχεία της φύσης. Ανάλογα πως συμπεριφέρονται και αλληλεπιδρούν τα στοιχεία της φύσης μεταξύ τους στον ίδιο βαθμό επηρεάζεται και η συμβατότητα των ατόμων κάτω από ένα συγκεκριμένο στοιχείο.)

Η φύση με κάποιο τρόπο θέλει να κρατάει τα πάντα σε μια ισορροπία. Να αναμιγνύονται διαφορετικές ενέργειες και στοιχεία μεταξύ τους με σκοπό την δημιουργία της αρμονίας μέσα από την αλληλοσυμπλήρωση. Αυτό δε σημαίνει ότι η κάθε διαφορετική μονάδα δεν είναι άρτια και δεν μπορεί να σταθεί στην ολότητα της ακέραια. Αλλά εξαιτίας της εξέλιξης πρέπει να έρθει σε επαφή, να κοινωνικοποιηθεί με σκοπό να αναπαραχθεί. Όπως η βροχή έρχεται σε επαφή με τη γη, όπως ο ήλιος βοηθάει στην ανάπτυξη ζωής κλπ. Όλα τα στοιχεία της φύσης μπλέκονται και συνεισφέρουν στην εξέλιξη. Είναι νόμος της φύσης, της διαδικασίας ανάπτυξης ζωής στον πλανήτη Γη.


Η θηλυκή ενέργεια

Η θηλυκή ενέργεια είναι δημιουργική και παθητική (magnetic, attractive, inviting, nurturing) ενώ η αρσενική ενεργητική. Η αρσενική ενέργεια διεκδικεί, η θηλυκή προσελκύει. Η θηλυκή ενέργεια είναι το χάος-ακατέργαστη, η αρσενική η τάξη και η δομή. Η θηλυκή αποδέχεται, η αρσενική κατηγοριοποιεί. Ακόμα και τα γεννητικά μας όργανα αν πάρετε σαν παράδειγμα η γυναίκα υποδέχεται ο άντρας παρέχει. Ίσως το καλύτερο παράδειγμα που μπορώ να χρησιμοποιήσω για να εξηγήσω τη διαφορά και φύση αυτών των δύο ενεργειών είναι να τις παρομοιάσω με το χώμα και τον καρπό. Η θηλυκή ενέργεια είναι σαν την εύφορη γη γεμάτη πιθανότητες για δημιουργία που με την βοήθεια της αρσενικής μπορεί να δημιουργήσει. ΑΝ η αρσενική είναι ο καρπός η θηλυκή είναι το χώμα. Χωρίς τον καρπό δεν μπορεί να υπάρξει νέα ζωή αλλά το χώμα βρίσκεται πάντα εκεί σαν πρόσφορο και εύφορο έδαφος με πολλές πιθανότητες για δημιουργία νέας ζωής. Στην ουσία η αρσενική ενέργεια είναι αυτή που δίνει δομή στην άμορφη μάζα. Άρα αυτές οι δύο ενέργειες αλληλεξαρτώνται και αλληλοσυμπληρώνουν η μία την άλλη αλλά δεν μπορούν να αντικαταστήσουν η μία την άλλη.

Ο φεμινισμός είναι αντιφεμινιστικός

Άρα με το να λέμε ότι οι γυναίκες έχουν ίσα δικαιώματα με τους άντρες εννοούμε ότι έχουν την ίδια αξία αλλά όχι την ίδια κατασκευή. Στην φυσιολογία και βιολογία οι άντρες και οι γυναίκες είναι δύο διαφορετικά είδη. Όπως το καναρίνι με τον ελέφαντα. Όπως ακριβώς ένα καναρίνι δεν μπορεί να γίνει ελέφαντας ούτε να τον αντικαταστήσει, το ίδιο ισχύει και με τις γυναίκες σε σχέση με τους άντρες. Με το οι γυναίκες να απαιτούν ίση μεταχείριση με τους άνδρες στην ουσία αρνούνται την ίδια τους τη φύση, γιατί σε αυτή τους την προσπάθεια να αποκτήσουν ίσα δικαιώματα στην κοινωνία και στον εργασιακό χώρο, ενεργούν με κυρίαρχη την αρσενική τους ενέργεια. Άρα δεν είναι πια “γυναίκες” άρα υποτιμούν τον ίδιο τους τον εαυτό. Για να το καταλάβετε αυτό καλύτερα, σκεφτείτε όλους τους μύθους για τις αμαζόνες. Οι αμαζόνες ήταν ισχυρές γυναίκες που ζούσαν σε μια κλειστή μητριαρχική κοινωνία χωρίς άντρες γιατί πλέον δεν τους είχαν ανάγκη, αφού είχαν οι ίδιες γίνει οι άντρες της ζωής τους.

Άρα ο φεμινισμός μόνο φεμινιστικός δεν είναι όταν στην πραγματικότητα ωθεί τις γυναίκες να απαρνιούνται την ίδια τους την φύση στην προσπάθεια τους να αποδείξουν την αξία τους. Η κοινωνία και ο φεμινισμός στην σύγχρονη κοινωνία που προωθεί την ίση μεταχείριση των δύο φύλων στην πραγματικότητα είναι διαστρεβλωμένη και κακομεταχειρίζεται τις γυναίκες αφού αδυνατεί ακόμα και τώρα να αναγνωρίσει την πραγματική τους αξία. Π.χ. ένας άνθρωπος μπορεί να είναι καλός στα αθλήματα και άλλος στην μουσική γιατί έχει μια φυσική κλίση και ικανότητες. Μπορείς να εκπαιδεύσεις αυτούς τους δύο ανθρώπους να γίνουν καλοί στο είδος που δεν είναι, αλλά με αυτόν τον τρόπο απορρίπτεις να αναγνωρίσεις και να καλλιεργήσεις περαιτέρω τις έμφυτες τους ικανότητες στον τομέα που ήδη είναι καλοί. Αυτό δεν σημαίνει ότι οι γυναίκες δεν μπορούν να επιλέγουν καριέρα έναντι οικογένειας αλλά δεν μπορείς να έχεις την απαίτηση από τις ίδιες γυναίκες να αριστεύουν και στους δύο τομείς αφού όπως φαίνεται έχουν διαφορετικές προτεραιότητες και κίνητρο στην ζωή.

Στην ουσία έχεις δύο μέτρα και δύο σταθμά. Έχεις “γυναίκες” να λειτουργούν από την αρσενική τους ενέργεια άρα λειτουργούν σαν αρσενικά, χωρίς να έχουν την ίδια κατασκευή με τους άνδρες. Δηλαδή ξεπερνούν τους εαυτούς τους όταν έχουν τα ίδια και καλύτερα αποτελέσματα από τους άντρες και τις ανταμείβεις με ίσες ή λιγότερες αποδοχές ενώ θα έπρεπε να τις αντιμετωπίζεις σαν θαύματα και να τις ανταμείβεις περισσότερο. Ενώ από την άλλη έχεις άντρες που δεν τους δίνεις την επιλογή να λειτουργούν από την θηλυκή τους ενέργεια και τους κατακρίνεις κιόλας. Με λίγα λόγια δεν αφήνεις τα δύο φύλα και τις δύο ενέργειες που αντιπροσωπεύουν να φτάσουν σε απόλυτη έκφραση.

It is a man's world λέει το τραγούδι αφού τελικά έχει χτιστεί μια κοινωνία από άντρες για να εξυπηρετεί άντρες. ΑΛΛΑ τελικά δεν εξυπηρετεί ούτε τους ίδιους. Έχει μετατρέψει ή προσπαθεί να μετατρέψει κάθε άνθρωπο να λειτουργεί από την αρσενική του ενέργεια για να μπορεί να επιβιώσει και επιπρόσθετα έχει κάνει κάθε “πραγματικό αρσενικό” να ενεργεί μέσα από μια τοξική αρρενωπότητα με αποτέλεσμα πάλι στην ουσία να υποτιμά τον εαυτό του. Έχει επιτευχθεί πλήρης διαστρέβλωση της αληθινής έκφρασης της ενέργειας και από τις δύο μορφές στην πλειοψηφία από τo κοινωνικό σύνολο.



Βρίσκεις το περιεχόμενο μας βοηθητικό; Υποστήριξε μας! Κέρασε μας έναν καφέ! 


You May Also Like

0 σχόλια