Θεραπεία προγονικού τραύματος

by - 23.11.22

Όλα ξεκίνησαν μετά από μια προσωπική ερμηνεία Ταρώ που έκανα για τον εαυτό μου. Γιατί ως συνήθως δεν παίρνεις το μήνυμα που θες αλλά αυτό που χρειάζεται να ακούσεις. Κι έτσι μου ήρθε η επιφοίτηση κι όλα άρχισαν να βγάζουν νόημα...


Έχω ξανά αναφέρει ότι όλοι μας κουβαλάμε τα τραύματα των προγόνων μας που μεταδίδονται από γενιά σε γενιά μέσω του DNA. Το γνώριζα αλλά ποτέ δεν έδωσα την απαραίτητη σημασία ή προσοχή στα προγονικά τραύματα που μπορεί να κουβαλάω εγώ όπως και όλοι.

Κατά κάποιο τρόπο στην ζωή μας περνάμε μέσα από δοκιμασίες ή ευκαιρίες, αν θέλετε, ώστε να αντιμετωπίσουμε διάφορα ζητήματα. Αφού τα αντιμετωπίσουμε προσθέτονται στο βιογραφικό μας σαν άλλα παράσημα. Η ψυχή μας είναι περήφανη με κάθε παράσημο που παίρνει γιατί αυτό την βοηθάει να αναπτυχθεί πνευματικά. Τι γίνεται όμως με όσα εκείνη δεν καταφέρνει να περάσει μέχρι τη στιγμή του θανάτου της από τον φυσικό μας κόσμο; Με κάποιο τρόπο αυτή ή εργασία ή το “μάθημα” που δεν κατάφερε να περάσει μεταβιβάζεται στην επόμενη γενιά. Και αυτό συνεχίζεται να μεταβιβάζεται στην επόμενη και στην επόμενη μέχρι τελικά κάποιος απόγονος να καταλάβει το “μάθημα” και να είναι σε θέση να το περάσει. Τότε μονομιάς διαγράφεται από το ιστορικό των “εργασιών” και μαζί με εκείνον που το πέρασε στην τωρινή ζωή του αυτή η γνώση και “θεραπεία” μεταφέρεται και σε όλους τους προγόνους του.

Λίγο ή πολύ όλοι μας μεταφέρουμε από το ιστορικό των προγόνων μας συμπεριφορές και τραύματα που μας επηρεάζουν στην τωρινή μας ζωή, χωρίς να έχουμε λόγο να σκεφτόμαστε με έναν συγκεκριμένο τρόπο ή να δρούμε με έναν συγκεκριμένο τρόπο. Κι αν αναλογιστείτε ότι οι παππούδες μας και οι προ παππούδες μας πέρασαν πολέμους ,ξεριζωμούς, βίωσαν θανάτους, πείνα, φτώχεια, εξαθλίωση στο πολύ κοντινό μας παρελθόν μπορείτε να καταλάβετε γιατί ακόμα και σήμερα ο πλανήτης και η κοινωνία μας έχει αυτή την μορφή. Πολλοί μπορεί να υποφέρουμε από περιοριστικές πεποιθήσεις των γονιών μας εξαιτίας του τρόπου που μας μεγάλωσαν, που είχε επηρεαστεί από τον τρόπο που οι ίδιοι μεγάλωσαν κι αν πάμε 2 γενιές πίσω θα βρούμε πάλι πολέμους. Οι άνθρωποι δεν μεγάλωναν ελεύθεροι αλλά πάντα ζούσαν με το φόβο. Τώρα λίγοι είναι που αναγνωρίζουν τον παράλογο φόβο που τους έλεγχε τη ζωή, με αποτέλεσμα ο φόβος όταν κατάλαβε ότι χάνει την επιρροή του να προσπαθεί να μπήξει τα νύχια του πιο βαθιά για να γαντζωθεί πάνω στις ζωές όλων μας.

Στην ουσία ότι βλέπουμε τώρα να διαδραματίζεται είναι μια απεγνωσμένη προσπάθεια, από τη μια να αναγνωρίσουμε τα τραύματα που κουβαλάμε μέχρι σήμερα σαν κοινωνία και να τα θεραπεύσουμε, για να απελευθερώσουμε αυτή τη βαριά ενέργεια από τον πλανήτη. Κι από την άλλη μια απελπισμένη προσπάθεια της παλιάς ενέργειας να παραμείνει εδώ και να συνεχίσει να μας ελέγχει τη ζωή. Με αποτέλεσμα να δημιουργείται περισσότερο κάρμα και ο τροχός να επιστρέφει πίσω ξανά και ξανά ψυχές, μέχρι να φτάσει η στιγμή να βρεθούν οι πιο γενναίες που θα αναγνωρίσουν τις ευθύνες τους και θα κάνουν την δουλειά για τη θεραπεία των ίδιων και των προγόνων τους.

Ο πλανήτης είναι γεμάτος από πτώματα μάχης και από αδικοχαμένες ζωές από πολέμους. Πολλοί από αυτούς μπορεί να μην έχουν επιστρέψει ακόμα στο φως αλλά να πλανιούνται τόσους αιώνες ακόμα ανάμεσα μας γιατί έχουν χάσει το δρόμο τους. Γι' αυτό είναι πολύ σημαντικό όσο δύσκολο κι αν είναι να αρχίσουμε να θεραπεύουμε όλοι τα προγονικά μας τραύματα. Αυτά μπορεί να είναι βίαιες συμπεριφορές, κατοχικά σύνδρομα, αδυναμία δημιουργίας υγειών σχέσεων (αν σκεφτείτε ότι παλιά παντρεύονταν με προξενιά), αλκοολισμός και εξαρτήσεις, φυσικές ασθένειες, παράλογες φοβίες (που μπορεί να έχουν μεταφερθεί εξαιτίας ενός τραγικού συμβάντος κάποιου προγόνου) και ένα σωρό άλλα πράγματα.


Πως θεραπεύονται όμως τα προγονικά τραύματα;


Όλα ξεκινάνε από την γνώση. Όσες περισσότερες πληροφορίες έχεις για τις γενιές των ανθρώπων πριν από σένα και από τις δύο μεριές των γονιών σου τόσο το καλύτερο. Ακόμα όμως κι αν δεν έχεις πρόσβαση σε αυτές τις πληροφορίες η δύναμη της πρόθεσης σου και θέλησης σου να θεραπεύσεις τα προγονικά σου τραύματα είναι αρκετή.

Το δεύτερο βήμα είναι να κάνεις μια μικρή “τελετή” με την πρόθεση να θεραπεύσεις το προγονικό σου τραύμα. Αναλόγως που πιστεύεις μπορείς να προσευχηθείς στο Θεό, την Παναγία για προστασία και καθοδήγηση σε αυτή την τελετή και έπειτα πρέπει να καλέσεις τους πρόγονους σου που υπηρετούν το Φως και το Θεό (δηλαδή βρίσκονται ήδη στην άλλη πλευρά και είναι καλοπροαίρετοι, γιατί όπως ανέφερα και παραπάνω μπορεί να υπάρχουν και πρόγονοι μας που έχουν χαθεί και δεν έχουν επιστρέψει πίσω στο Θεό οπότε μπορεί να εκπέμπουν σε χαμηλότερη ενεργειακή συχνότητα και να βρίσκονται στο φυσικό μας κόσμο σαν φάντασμα) ώστε να σε καθοδηγήσουν και εκείνοι σε αυτή την τελετή. Αφού λοιπόν με την πρόθεση σου καλέσεις όλους τους πρόγονους σου που βρίσκονται στο Φως μπορείς να ζητήσεις από τον Θεό να στείλει φως αγάπη και θεραπεία σε όλους τους πρόγονους σου που έχουν χάσει το δρόμο τους, το έχουν ανάγκη και το χρειάζονται για να επιστρέψουν πίσω στο Φως. Μπορείς ακόμα αν θες να οραματιστείς σε όλη αυτή την τελετή ότι στέλνετε όλοι μαζί από το τσάκρα της καρδιάς σας ενέργεια, φως, αγάπη και θεραπεία στους προγόνους σου. Όταν αισθανθείς ότι η τελετή έφτασε στο τέλος της μπορείς να την κλείσεις λέγοντας “Aμήν”.



Βρίσκεις το περιεχόμενο μας βοηθητικό; Υποστήριξε μας! Κέρασε μας έναν καφέ! 


You May Also Like

0 σχόλια