Τα συναισθήματα της φωτιάς

Πρέπει να φύγετε-ξεπεράσετε-προχωρήσετε παρακάτω (move on) από το συναίσθημα της καψούρας άκουσα και όλα τα παρακάτω είναι αποτέλεσμα channeling και αυτόματης γραφής από αυτή την καθοδήγηση που έλαβα. Νόμιζα πως θα είναι ένα σύντομο μήνυμα που θα μοιραστώ στο YouTube αλλά να που το υλικό έφτασε το μέγεθος ολόκληρου post.


Στα ελληνικά έχουμε μια ιδιαίτερη λέξη για να περιγράψουμε το έντονο ερωτικό πάθος για ένα άλλο άτομο, την καψούρα. Αλλά όπως αυτή έτσι και το πάθος προέρχονται από την ίδια εννοιολογική ρίζα με αυτό που περιγράφει η λέξη φωτιά. Τα συναισθήματα της φωτιάς είναι έντονα συναισθήματα όπως ακριβώς το ίδιο το στοιχείο. Η φωτιά είναι επικίνδυνη και μπορεί να γίνει ανεξέλεγκτη. Η φωτιά γνωρίζουμε πως στην κυριολεξία μπορεί να σε κάψει. Άρα τι συμβαίνει και τι προκαλείς στον εαυτό σου όταν νιώθεις συναισθήματα που προέρχονται από το στοιχείο της φωτιάς; Τον καταστρέφεις. Γιατί ακόμα δεν έχεις μάθει αλλά ούτε κι είσαι σε θέση να ελέγξεις αυτό το στοιχείο από την φυσική κατάσταση ύπαρξης σου.

Το στοιχείο της φωτιάς όμως είναι και μεταμορφωτικό. Εξάλλου πόσοι δεν έχουν αλλάξει όταν αρχίζουν να εμπλέκονται με συναισθήματα αυτού του στοιχείου μετά από καιρό; Αν όμως συνεχίζεις να εμμένεις με συναισθήματα της φωτιάς χωρίς να είσαι σε θέση να τα μετουσιώσεις σαν άλλος αλχημιστής, αυτό που καταφέρνεις να κάνεις είναι να αυτοκαταστρέφεσαι. Όποιος θρέφει συναισθήματα φωτιάς στην ουσία έχει εθιστεί στον πόνο και του αρέσει να τυραννάει τον εαυτό του. Αυτό που αισθάνεσαι δεν είναι αγάπη-πάθος προς το πρόσωπο του άλλου, αλλά ο ίδιος σου ο πόνος που τον μεταφράζεις σαν κάτι έντονο συναισθηματικά προς κάποιον άλλον. Δηλαδή στην ουσία τα συναισθήματα που νιώθεις δεν προκαλούνται από μια εξωτερική πηγή-ένα άλλο πρόσωπο αλλά είναι μια διαρκή αναζωπύρωση της δικής σου εσωτερικής φωτιάς-πόνου που την προβάλλεις στο πρόσωπο ενός άλλου, νομίζοντας πως στην πραγματικότητα προέρχονταν εξωτερικά.

Γι' αυτό λοιπόν η καθοδήγηση που λαμβάνω είναι ότι πρέπει να σταματήσουμε να εμπλεκόμαστε συναισθηματικά με το στοιχείο της φωτιάς και να το μεταφράζουμε ως αγάπη-έρωτας. Η αγάπη είναι απελευθερωτική, η καψούρα δεσμευτική (σε κρατάει δέσμιο). Η καψούρα είναι “κατώτερο” συναίσθημα. Η καψούρα βιώνεται από κάποιον που δε γνωρίζει τι είναι αγάπη. Η καψούρα είναι συνδεδεμένη με τον πόνο. Όπως ακριβώς κι όλη η κοινωνία σας είχε διαμορφωθεί με τέτοιο τρόπο που να τρέφεστε από βαριά συναισθήματα με αποτέλεσμα να έχετε εθιστεί σε αυτά. Ο πόνος και ο φόβος παράγουν τοξίνες που είναι αρνητικές για τον οργανισμό σας αλλά είναι πολύ εθιστικές.

Τα τραγούδια σας σας έμαθαν πως η αγάπη πονάει. Η αγάπη που πονάει όμως δεν είναι αγάπη, αλλά καψούρα. Αυτή η περιορισμένη κατανόηση που είχατε για την αγάπη, προέρχονταν σαν αντανάκλαση του τρόπου ζωής γύρω σας. Πονούσατε, βιώνατε άσχημες καταστάσεις, “αγαπούσατε” και μεταφέρατε τον πόνο που βιώνατε εξωτερικά και στις διαπροσωπικές σας σχέσεις. Γιατί δεν είχατε άλλη επιλογή από την πραγματικότητα που βιώνατε να αντικατοπτρίζεται και στο πως συμπεριφέρεστε στον εαυτό σας και στους άλλους. Ένας λαός που υποφέρει έχει συνηθίσει σε έναν συγκεκριμένο τρόπο ζωής. Ολόκληρος ο εγκέφαλος σου έχει δημιουργήσει τέτοιες πεποιθήσεις από το εξωτερικό του περιβάλλον που δεν μπορεί να κάνει και διαφορετικά από το να αναπαραγάγει ότι γνωρίζει ήδη. Αν γνωρίζει τον πόνο θα αναπαραγάγει κι άλλο πόνο. Γι' αυτό ήταν αναγκαίο να βρεθεί ένα νέο μοντέλο ύπαρξης-ζωής-δείγματος με σκοπό να αναιρέσει όσα ήταν ήδη γνωστά, ή τουλάχιστον να δείξει ένα νέο ποιοτικότερο τρόπο ζωής και αυτό έγινε με τον ερχομό του Χριστού. Ο Χριστός έδειξε τι είναι η αληθινή αγάπη και ποιος είναι ο αληθινός δρόμος προς αυτή. Έλεγε "Εγώ είμαι η αλήθεια και το φως, εγώ είμαι η αγάπη". Δηλαδή αν συμπεριφέρεστε όπως εγώ θα φτάσετε στην “αγάπη” ή στην αλήθεια, ή αν θέλετε στο Θεό που είναι η Αλήθεια το Φως και η Αγάπη.

Και παρακάτω εμβαθύνουμε λίγο περισσότερο για το τι ακριβώς είναι η φωτιά από μια ανώτερη οπτική.

Η φωτιά-πραγματική αγάπη είναι το στοιχείο της μίας Πηγής-Θεού. Μπορείτε να καταλάβετε την δύναμη της αν σκεφτείτε τον ήλιο. Επειδή στο φυσικό επίπεδο είμαστε απομακρυσμένοι απ' την Πηγή-Θεό-Ήλιο, δηλαδή έχουμε ξεχάσει τη σύνδεση μας μαζί του-αρχική μας φύση-κατάσταση ύπαρξης, δεν είμαστε σε θέση να διαχειριστούμε την Αγάπη και τη Φωτιά μέσα από την περιορισμένη μας συνειδητότητα-κατάσταση άγνοιας. Διαφορετικά δε θα βρισκόμασταν στο φυσικό πεδίο, αλλά στην κατάσταση ενότητας με το Θεό σαν φωτισμένα πλέον πλάσματα. Αλλά έτσι κι αλλιώς δεν μπορείς να φτάσεις στην απόλυτη δονητική συχνότητα της Αγάπης-Θεού στο φυσικό πεδίο γιατί δεν μπορεί να “περιβληθεί” αυτή η συχνότητα από ένα φυσικό σώμα. Θα το κατέστρεφε. Όπως κατά τον ίδιο τρόπο καταστρέφει η αγάπη-στοιχείο φωτιάς τους “άμαθους”-συναισθηματικά και πνευματικά ανώριμους. Θα μπορούσαμε να πούμε ότι το πάθος-καψούρα είναι μια ανώριμη μορφή και έκφραση της αγάπης ή μια πρώιμη μορφή πριν την κατανόηση της αληθινής αγάπης (ή την εξέλιξη της σε αληθινή) που στον πυρήνα της είναι αγνή. Η φωτιά στην ανώτερη-αγνή της έκφραση-μορφή είναι εξαγνιστική, ενώ στην κατώτερη καταστροφική.

Δημιουργείτε σχέσεις στην προσπάθεια σας-σε μια απόπειρα να βρείτε την Αγάπη-Θεό, Ενότητα. Ο πόνος που αισθάνεστε είναι η αποτυχημένη προσπάθεια να βρείτε τον εαυτό σας. Δηλαδή να συνειδητοποιήσετε πλήρως την αληθινή σας φύση.

Το πνεύμα θέλει να νιώσει-αισθανθεί αλλά η ανθρώπινη νοητική σας ικανότητα δεν μπορεί να καταλάβει-κατανοήσει την απόλυτη-πρωταρχική-ανώτατη μορφή της αγάπης. Όπως στα ταρώ τα Μπαστούνια αντιπροσωπεύουν το πνεύμα-τη θέληση, οι Κούπες τα συναισθήματα και τα Σπαθιά το μυαλό-πράξεις. Αν το μυαλό μεταφράζει τη βούληση του πνεύματος μέσα από μια περιορισμένη οπτική δημιουργεί συναισθηματικά προβλήματα που υποδηλώνεται από το 3 Σπαθί. Το μυαλό δεν γνωρίζει συναισθήματα, ούτε μπορείς να αισθανθείς συναισθήματα με το μυαλό. Τα συναισθήματα τα αισθάνεσαι με την καρδιά. Επίσης έχεις τη δυνατότητα να αισθανθείς μόνο τέτοια συναισθήματα που γνωρίζεις από το επίπεδο συνειδητότητας σου. Στο φυσικό επίπεδο είναι αδύνατο να αισθανθείς “Θεϊκή Αγάπη” παρά μόνο μια αντανάκλαση αυτής, εφόσον πάλι έχεις φτάσει σε τέτοιο πνευματικό επίπεδο που θα σου επιτρέψει να βιώσεις “Θεϊκή Αγάπη” στην ανώτατη μορφή της του φυσικού επιπέδου.


Αυτά λοιπόν ήθελαν να μεταφέρουν οι πνευματικοί μου οδηγοί. Απ' ότι φαίνεται είναι σημαντικό να γνωρίζουμε και να συντονιζόμαστε στην αληθινή μορφή της αγάπης και να αφήσουμε πίσω τον παλιό τρόπο γνωριμίας-κατανόησης αυτής. Η συλλογική συνείδηση ακόμα δεν εκπέμπει-συντονίζεται στην πιο αγνή μορφή της αγάπης ίσως γιατί πρώτα πρέπει να την κατανοήσει. Ίσως γι' αυτό έλαβα αυτή την καθοδήγηση. Ήταν σημαντικό να κοινοποιήσω αυτό το μήνυμα για όσους ακόμα αναγνωρίζουν την αγάπη σαν κάτι που πονάει ή πρέπει να κερδηθεί-αποκτηθεί. Στην ουσία όμως όταν βρεις και αποδεχτείς τον εαυτό σου βρίσκεις την αγάπη. Ήσουν εσύ από την αρχή!


Βρίσκεις το περιεχόμενο μας βοηθητικό; Υποστήριξε μας! Κέρασε μας έναν καφέ! 

You May Also Like

0 σχόλια