Γιατί κερδίζουν τα κακά παιδιά στην αγάπη

Γιατί πάντα κερδίζουν τα κακά παιδιά; Ταινίες ολόκληρες έχουν αφιερωθεί στο αρχέτυπο του κακού παιδιού στον έρωτα. Είθιστε γυναίκες αλλά ακόμα και άντρες να ελκύονται από τις “κακές” επιλογές. Γιατί συμβαίνει όμως αυτό;























Θα μπορούσαμε να πούμε πως αυτό οφείλεται στη φύση του κακού. Ότι “κακό” πάντα παρουσιάζεται ελκυστικό για τον απλούστατο λόγο πως πρέπει να σε τραβήξει κοντά του. Η νύχτα, ένοχες απολαύσεις, καταχρήσεις, αλκοόλ, φαγητό, τσιγάρα πάντα περικλείονται σε μια ελκυστική συσκευασία ή έχουν μια ελκυστική αύρα να τα περικλείει. Στην ουσία αυτή είναι και η φύση του κακού μαγνητική και ελκυστική. Με κάποιο τρόπο σε ξελογιάζει για να πας κοντά της με έναν περίτεχνο τρόπο.


Τα κακά παιδιά πάντα στις ταινίες παρουσιάζονται πιο όμορφα από τα καλά παιδιά με αποτέλεσμα τα θύματα τους να πέφτουν έρμαια της γοητείας τους, ανήμπορα να σκεφτούν λογικά για το καλό τους. Για πολλά χρόνια οι τοξικές σχέσεις και επιλογές αποτελούσαν τους έρωτες του αιώνα που αποθανάτιζε το κοινό στην μικρή και μεγάλη οθόνη με αποτέλεσμα να αντιγράφουν το ίδιο μοτίβο και στην προσωπική τους ζωή.


Στην ουσία όμως το “κακό” αν δεν ήταν περίτεχνα καλυμμένο από μια γοητευτική εμφάνιση δεν θα είχε την ίδια επίδραση και δύναμη έλξης. Γιατί; Ποιος νοήμων άνθρωπος θα γοητεύονταν από κάποιον που δεν του συμπεριφέρεται καλά και δεν ελκύεται ερωτικά; Κατά κάποιο τρόπο ισχύει το παράδειγμα με τον βάτραχο σε μια κατσαρόλα με νερό που βράζει. Οι μικρές τοξικές συμπεριφορές καλύπτονται απ' την ερωτική έλξη με αποτέλεσμα αν μπλέκεσαι συναισθηματικά με ένα “κακό” παιδί απολαμβάνεις τη ζεστασιά του νερού μέχρι στο τέλος να καείς.



Βρίσκεις το περιεχόμενο μας βοηθητικό; Υποστήριξε μας! Κέρασε μας έναν καφέ! 



You May Also Like

0 σχόλια