Άλλαξε τη σκέψη σου άλλαξε τη ζωή σου

Σίγουρα θα έχεις διαβάσει ήδη ότι ο τρόπος που σκέφτεσαι επηρεάζει τον τρόπο που αντιλαμβάνεσαι τη ζωή. Πως αν υιοθετήσεις μια θετική στάση στη ζωή και αρχίσεις να βλέπεις όλα τα πράγματα θετικά, θα επηρεάσεις θετικά την καθημερινότητα σου. Πολλοί όμως ισχυρίζονται πως αυτός ο τρόπος δεν είναι ρεαλιστικός και δεν γίνεται να γίνεις οπαδός του κινήματος “θετικής ενέργειας”, γιατί αυτό σημαίνει πως απλά επιλέγεις να κλείνεις τα μάτια σου στην αρνητικότητα και να αποφεύγεις να αντιμετωπίσεις την πραγματικότητα, με σκοπό να διατηρήσεις αυτή σου την απόφαση.
 
Άλλαξε τη σκέψη σου άλλαξε τη ζωή σου

Στην ουσία όμως αυτό που δεν γνωρίζουν συνήθως αυτοί που μποϊκοτάρουν το κίνημα θετικής ενέργειας, είναι πως η εξωτερική σου πραγματικότητα πάντα αντικατοπτρίζει την εσωτερική σου πηγή αλήθειας. Οι σκέψεις μας στην κυριολεξία γίνονται η εξωτερική μας πραγματικότητα. Έτσι αν έχεις θετικές σκέψεις-αντιλήψεις-πεποιθήσεις για τον εαυτό σου και τη ζωή αυτήν την πραγματικότητα θα αντιλαμβάνεσαι και θα βιώνεις με τις αισθήσεις σου στον κόσμο. Γιατί τα μάτια μας λειτουργούν σαν τον προτζέκτορα της ψυχής μας. Κι αυτό είναι πολύ εύκολο να το κατανοήσετε αν πάρουμε για παράδειγμα τις διαπροσωπικές μας σχέσεις. Μπορεί να έχετε παρατηρήσει στη ζωή σας πως προσελκύετε και συνάπτετε σχέσεις με ανθρώπους (φιλικές ή ερωτικές) που αντικατοπτρίζουν συνήθως τις πεποιθήσεις που έχετε υποσυνείδητα για τον εαυτό σας και τη ζωή. Αν για παράδειγμα είστε άνθρωπος ανασφαλής με σύνδρομα κατωτερότητας, μπορεί να προσελκύετε στη ζωή σας ανθρώπους που ενισχύουν αυτά τα σύνδρομα. Σας κάνουν να αισθάνεστε άσχημα για τον εαυτό σας σας υποβιβάζουν ή σας υποβαθμίζουν. Ή από την άλλη άτομα που θαυμάζετε ή ζηλεύετε γιατί σε αυτούς βλέπετε όσα θα θέλατε να είστε.

Έτσι επηρεαζόμενοι πάντα από τις ατομικές σας πεποιθήσεις, προσελκύετε άτομα και δημιουργείτε επαναλαμβανόμενες καταστάσεις, που επιβεβαιώνουν όσα πιστεύετε βαθιά μέσα σας για τον εαυτό σας και για τη ζωή σας. Αν π.χ εσύ δεν πιστεύεις αρκετά στον εαυτό σου και έχεις χαμηλή αυτοεκτίμηση, πάντα θα ενεργείς “ενοχικά” επηρεασμένος από την περιορισμένη αντίληψη που έχεις δημιουργήσει για αυτό το θέμα, με όποιον άνθρωπο κι αν έχεις να κάνεις. Η εξωτερική σου πραγματικότητα δεν έχει άλλη επιλογή από το να αποδείξει έμπρακτα πως όσα πιστεύεις είναι αληθινά.

Γιατί έτσι λειτουργεί ο νόμος της έλξης, έτσι λειτουργεί το σύμπαν, έτσι λειτουργεί η ζωή στη γη. Είναι νόμος!

Κάθε κατάσταση όμως που προσελκύεις στη ζωή σου σε εξυπηρετεί. Είτε μπορείς είτε δε μπορείς να το αντιληφθείς τη συγκεκριμένη στιγμή που συμβαίνει. Γιατί κάθε κατάσταση βρίσκεται εκεί για να σου δείξει σε τι φάση βρίσκεσαι συναισθηματικά, νοητικά, ψυχολογικά μέσα σου υποσυνείδητα. Έτσι με τη βοήθεια του νόμου της έλξης η εσωτερική σου πραγματικότητα εξωτερικεύεται στον φυσικό σου κόσμο, ώστε να μη μπορείς πια να την αποφύγεις αλλά να πρέπει να την αντιμετωπίσεις. Έχει πάρει υλική υπόσταση για να μπορείς πιο εύκολα να την εντοπίσεις και να την ξεπεράσεις.

Ανεξάρτητα από τις καταστάσεις που προσελκύεις στη ζωή σου μέσα από τη δύναμη της σκέψης σου, αν υιοθετήσεις μια διαφορετική και ουδέτερη ίσως προσέγγιση για τα γεγονότα που σου συμβαίνουν μπορείς στην κυριολεξία να αλλάξεις τη ζωή σου. Γιατί;

Γιατί η θετική σκέψη δεν έχει να κάνει με το να περιμένεις το καλύτερο να συμβεί. Η θετική σκέψη έχει να κάνει με τη θετική στάση ζωής. Με το να δέχεσαι πως οτιδήποτε συμβαίνει είναι για καλό σου.



 PIN IT 



Βρίσκεις το περιεχόμενο μας βοηθητικό; Υποστήριξε μας! Κέρασε μας έναν καφέ! 


You May Also Like

0 σχόλια